08/06/2018 Opinió
El Pla Local de Joventut
PDeCAT Castellar

Durant el darrer ple municipal es va aprovar el Pla Local de Joventut amb el recolzament de l’equip de govern i el Partit Demòcrata. Aquest fet suposa un avenç per la nostra vila. 


L’aposta per un Espai Jove, que s’instal·larà a l’Espai Tolrà, significa que el jovent de Castellar podrà disposar d’un espai on poder créixer i participar de la vida del nostre municipi. No podem oblidar que el jovent suposa un teixit connectiu en qualsevol població. Cal dotar-lo d’espais on poder implicar-se de la vida local i fer créixer la identitat del municipi, perquè malauradament, ja fa temps que l’equip de govern va decidir suprimir l’únic espai on el jovent del poble es podia trobar i engrandir aquest teixit connectiu: el casal jove. Aquest espai feia possible que el jovent es pogués reunir i participar del model de poble. El Casal, torna.


La perspectiva dels joves és vital per l’exitós desenvolupament del nostre poble perquè ens aporta informació del que ens manca posant especial èmfasi a les necessitats dels castellarencs del futur. Hem de gestionar el present, però no oblidem anticipar-nos al futur. Si bé el jove de fins a 18 anys té les necessitats socials i de lleure cobertes de manera prou satisfactòria (en el seu cas els interrogants tal vegada estiguin millor dirigits al model d’educació), ja fa temps que l’actual equip de govern viu d’esquena a la població jove d’entre 18 i 35 anys. Aquests joves viuen constantment amb la sensació que no se’ls té en consideració quan s’han de prendre decisions en temes que afecten tota la població. Això és evident molt particularment pel que fa a l’accés a l’habitatge, les facilitats a l’hora de trobar feina, l’oferta d’un oci nocturn adequada o bé les facilitats pel que fa a l’emprenedoria. 


Per tant celebrem que l’equip de govern hagi recuperat aquest espai i que, d’entre d’altres aposti més per potenciar l’autogestió juvenil,però no podem oblidar malgrat tot la metodologia clientelar i partidista que creuem que motiva el rol que fins ara se li dona el jove: surten a la foto per crear la il·lusió que se’ls té en compte, però no s’aposta encara prou per dotar-los de mecanismes que els permeti auto-organitzar-se. No fos cas que els fessin servir per manifestar-se en contra de qualsevol mesura de l’equip de govern. Des del PDeCAT seguirem treballant amb la mentalitat constructiva que ens ha portar a aprovar junt amb l’equip de govern aquest pla, però ho farem sense baixar la guàrdia.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris