08/03/2019 Opinió
Comunicat per la vaga feminista del 8-M
Assemblea Llibertària

1. El fracàs dels models socialdemòcrates i neoliberals han fet ressorgir la ultradreta. Una ultradreta que suposa una amenaça per als drets laborals, humans, socials, econòmics, culturals i polítics que tants anys ens han costat de conquerir.
2. Això se suma a l’evidència d’una justícia patriarcal que deixa en llibertat La Manada i separa dones com Juana Rivas dels seus fills alhora que la condemna per voler-los protegir.
3. Els discursos xenòfobs, masclistes i neoliberals aprofiten el seu auge per atacar les polítiques de gènere i qüestionar la violència masclista, que ja porta 14 dones assassinades a l’esquena, només durant els dos mesos que portem de 2019.
4. No obstant això, els feminismes no es fan enrere. Com sempre es diu: contra la violència patriarcal, autodefensa feminista. Com l’any passat, es convoca a una vaga general de 24 h que vol paralitzar els centres de treball, els centres d’estudi, el consum i les feines de cures. 
5. Celebrem que, un any més, es generi aquesta necessària coordinació entre els feminismes, el sindicalisme i els drets que afecten de forma transversal totes les dones. 
6. No podem entendre la lluita feminista sense el component de classe i origen que travessa la majoria de la població i que ens oprimeix per triplicat. 
7. Tampoc podem entendre un sindicalisme que no estigui repercutit per la qüestió de gènere, ja que els sindicats no estan exempts d’autocrítica contínua per erradicar el masclisme de les seves bases, dinàmiques i estructures. 
8. També volem reivindicar que el patriarcat repercuteix en tots els àmbits de la vida com l’habitatge, l’educació o el racisme. És per això que defensem que les lluites no poden ser sense assumir que totes han de tenir en el feminisme un dels eixos articuladors clau. 
9. Així ,doncs, animem a continuar teixint aliances entre dones (lesbianes i trans), independentment del seu origen o arrelament, i a crear xarxes de suport mutu i sororitat feminista per combatre l’opressió patriarcal: que la resposta i les propostes surtin dels carrers! 
10. Per últim, no oblidem totes les dones lluitadores que han quedat invisibilitzades al llarg de la història i que ara s’alcen per fer escoltar la seva veu.
11. Sabem que no diem res de nou però ja no fa falta. El moviment feminista creix cada dia que passa i es consolida cada 8 de Març. Per a nosaltres, no queda cap altra opció: feminisme o barbàrie! 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris