02/11/2018 Opinió
Castellar del Vallès: ‘Ciutat Amiga de la Infància’
Ángela Pappalardo

Sol·licitar i aconseguir el segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI), que promou UNICEF, posa en valor el reconeixement al model de gestió que es porta a terme en temes relacionats amb la infància i adolescència al nostre poble i al disseny de polítiques basades en la Convenció sobre el Drets dels Infants.


Demostra l’aposta de l’Ajuntament per la promoció de la participació infantil i adolescent i el disseny de polítiques eficaces relacionades amb els drets, les llibertats i la igualtat d’oportunitats de formació i de desenvolupament personal d’aquest col·lectiu.


Aquest segell és comparable a un certificat de bones pràctiques i a una auditoria externa sobre el treball transversal que es fa des de totes les regidories sobre polítiques d’infància i adolescència.


El segell té una vigència de quatre anys, i és obligatori que el Govern local presenti un informe intermedi sobre el nivell d’execució del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA) dos anys desprès de la concessió. També s’ha de tenir una participació activa en el programa Ciutat Amiga de la Infància assistint als actes i les formacions proposades, mantenint contacte amb el comitè autonòmic d’UNICEF i complint amb els criteris establerts de manera continuada.


Aquesta distinció ens compromet, encara més, a continuar treballant en xarxa,a desplegar totes les accions reflectides en el PLIA, coordinar, impulsar, promoure, sensibilitzar i garantir els drets dels infants i adolescents del nostre municipi.
*Regidora d’Infància i Adolescència

Comparteix
M'agrada
Comentaris