10/05/2019 Opinió
Beca Oriol Papell, la beca de tots
Núria Raspall

Una de les coses que més m’ha satisfet de totes les que hem dut a terme durant aquests quatre anys com a regidors és haver pogut contribuir a dotar, econòmicament, la Beca Oriol Papell, una beca d’estudis que va néixer fa quatre anys amb una doble finalitat. D’una banda, reconèixer l’esforç, la constància, les ganes d’aprendre i la superació dels joves de Castellar. I, de l’altra, mantenir present el record d’una persona amb qui, si bé no vaig tenir el plaer de coincidir, me n’han parlat tant, i amb tant d’entusiasme, que és com si el conegués de sempre. Un “paio entranyable de somriure etern”, ens va dir l’Anna Simó, el dia que entregàvem la beca. 
Però amb aquesta beca d’estudis també volem posar en valor un dels pilars bàsics de la nostra societat. L’educació. Sens dubte, la millor arma al nostre abast per créixer i millorar com a persones i com a ciutadans. L’educació, aquella que, com deia Maria Montessori “ha d’agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi”. L’educació, que ens enriqueix i ens fa aprendre dels errors perquè, encara que a vegades no ens agradi, sense errors no hi ha millora. L’educació, eina bàsica a la qual tothom ha de tenir accés i sense la qual no seríem qui sóm avui. I... encara que sembli obvi, crec que val la pena repetir-ho tant com faci falta perquè sense aquest pilar no hauríem construït la societat que tenim avui. D’acord, una societat que ens cal millorar en molts aspectes i més, veient certes derives actuals, però una societat que hem anat transformant i fent evolucionar fins a arribar on som avui. L’educació, que ens ha de servir per veure més enllà de la nostra realitat i empatitzar amb les realitats del nostre voltant, diferents i complementàries a la vegada.
Però la Beca de l’Oriol també vol reconèixer l’esforç, una paraula que va molt lligada a la constància i que, actualment, en la societat de les presses i la immediatesa en què vivim, pren un alt valor, ja que implica fer, i tornar a fer, intentar, repetir i insistir, per aconseguir l’objectiu volgut. Perquè els resultats no s’obtenen d’un dia per l’altre, sinó que són fruit de molta feina i dedicació. I la il·lusió. Aquelles ganes de ser allò que sempre havies desitjat, aquella empenta per arribar allà on t’havies proposat. Perquè poder contribuir a que una persona sigui més a prop d’allò pel què està lluitant és sempre un plaer. L’Oriol era això: empenta, il·lusió, dedicació, treball i esforç i aquesta beca és un petit homenatge a la seva persona.
Deia al principi que contribuir a dotar, econòmicament, la Beca Oriol Papell era una de les coses que més m’havia satisfet de totes les que havíem dut a terme com a regidors. Una altra és el saber que aquesta contribució és un compromís que tenim tots els regidors d’ERC, i que per molts anys la podrem dur a terme. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris