08/03/2019 Opinió
A Castellar reivindiquem el Dia Internacional de les Dones
Joan Creus

Castellar acull aquests dies una quinzena d’activitats reivindicatives dels drets de les dones al voltant del Dia Internacional de les Dones. Avui, 8-M, hem convocat una concentració als Jardins del Palau Tolrà, a les 12 del migdia, per fer palès el suport de l’Ajuntament i la ciutadania a les demandes que des de tots els àmbits de la societat calen millorar.
A les 7 de la tarda, a la Sala d’Actes d’El Mirador, realitzarem l’acte institucional, que comptarà amb la Lectura del Manifest a càrrec de la Joana Naranjo, dona referent de la sanitat pública del nostre municipi. Al mateix acte comptarem amb la col•laboració de l’Esbart Teatral de Castellar, que ens obsequiarà amb la lectura musicada de 8 biografies de dones oblidades per la història ‘Totes 4 en diem 8’. I finalitzarem amb la visita a la magnífica exposició “Nadryv. Art sobre dones fet per dones”.
No us perdeu la resta d’activitats programades dels propers dies (cinema, exposicions, lectures, tallers). A l’apartat del web municipal www.castellarvalles.cat/diadelesdones es pot consultar amb tot detall aquesta suma d’esforços amb les entitats que són sensibles a la causa del feminisme i l’equitat.
Totes aquestes activitats són exemples de l’aposta ferma per la defensa dels drets, la llibertat i la seguretat de les dones.  Estem vivint amenaces reals cap a les polítiques feministes, amb la irrupció de formacions polítiques absolutament reaccionàries i la radicalització dels partits de dretes que recuperen els seus discursos més retrògrads i contraris als drets de les dones. 
Tot i així, també vivim amb esperança l’enfortiment del moviment feminista, com va quedar demostrat amb l’èxit internacional de les manifestacions del 8M, el moviment MeToo, etc... amb la implicació copartícip de dones i homes que es rebel•len front el sistema patriarcal i exigeixen governs que donin respostes efectives als greus problemes que pateixen més de la meitat de la població: violència masclista, discriminació en tots els àmbits (educatiu, laboral, polític, cultural, esportiu...), feminització de la pobresa, manca de polítiques de conciliació... 
Perquè sabem que les polítiques públiques d’igualtat són l’instrument per millorar, no només les vides de les dones sinó de tota la ciutadania. 
Perquè quan avancen les dones, avança la societat i la democràcia.

Comparteix
M'agrada
Comentaris