asa7018_617x412
Els jugadors del FS Castellar celebren el primer gol del partit. Albert San Andrés
12/01/2019 Esports
Venjança (3-1)

El FS Castellar supera al líder al Blume, sobreposant-se als artificis del Nou Escorial

Albert San Andrés

Venjança, és el que ha aconseguit el FS Farmàcia Yangüela Castellar enfront del líder de la categoria (3-1), l’AP Nou Escorial sabadellenc, després que el dijous l’equip roig-i-negre els eliminés de la Copa Catalunya. Els de Darío Martínez han sabut llegir millor el joc i han sentenciat amb tres gols un difícil duel on les queixes del rival i la covardia arbitral han estat la pauta.

El derbi vallesà de la Divisió d’Honor es preveia força calent, ja que els artificis de l’equip sabadellenc són força coneguts a la categoria. L’equip visitant va eliminar el passat dijous als de Martínez de la Copa Catalunya, en un partit on l’equip taronja no es va poder sobreposar a la gran qualitat d’un rival letal quan es dedica a jugar.

Ja des del primer minut el rival es sentia superior i el Castellar es dedicava a jugar. Les contínues protestes visitants vers la parella arbitral no eren sancionades amb contundència i aquest apujaven el to, arribant a intimidar a la dupla, que s’ho mirava tot amb excessiva passivitat.

Els locals aconseguien dominar el joc, davant d’un equip fora del partit i en una pilota aturada al minut vuit, Àngel Olivares enviava des de l’esquerra una pilota al fons de la xarxa, gairebé des del mig del camp. Això encara desconcertava més als de Sabadell, que seguien amb el seu compromís vers la protesta i els crits. Curiosament, l’entrenador-jugador, Jacinto Aranda, era qui portava la batuta de les queixes i s’encarava contínuament amb la dupla d’una manera lamentable.

Els de Martínez seguien fent el seu joc, però quan l’equip roig-i-negre entrava al joc, arribava amb contundència a la porteria de Rubén Vidigal, que es feia un fart de treure pilotes. Aranda, talent pur quan es dedica a jugar, li posava les coses difícils als de casa, que no arriscaven més del que era necessari.

La parella arbitral, intimidada i sobrepassada per l’ambient, no encertava gaire en diverses accions d’ambdós equips i era la grada visitant la que també se li tirava a sobre.

El visitant Jacinto Aranda s'encara amb el local David Fernández, en una de les múltiples queixes durant el partit. || A. San Andrés

Feia temps que al Blume no es veien aquest tipus de barroeries, que aturaven el joc contínuament i deslluïen el que havia d’haver estat un bon derbi vallesà entre dos equips que saben jugar a futbol i que necessitaven puntuar per diferents motius.

El Castellar feia la cinquena a cinc segons del final del primer temps, però Carlos Padilla enviava la pilota al pal, marxant al descans amb un favorable 1-0.

L’inici de la segona tancava al Castellar al seu camp. Els taronges sortien sense ritme i el Nou Escorial es dedicava a fer el que no havia fet en els primers 20 minuts: jugar.

Desconnectats tota la primera part i més pendents de les queixes, en l’inici de la segona gaudien de fins a quatre ocasions, on Vidigal i els pals salvaven als locals.

Però era de nou Àngel Olivares qui es feia el murri i s’inventava un nou gol de falta al minut set, aquesta vegada xutat amb la cama dreta, que posava el 2-0 al lluminós i encenia de nou la flama dels sabadellencs. Només sis minuts durava la relativa calma, per novament tornar a veure el mateix fil argumental del rival.

Un minut després, era Sergi Aymerich qui culminava una contra amb assistència de Guillem Ramiro, fent valer el 3-0 al marcador. L’encesa visitant es veia culminada a la següent jugada amb una forta entrada de Celestino Plaza sobre Quim Juncosa, que li valia la segona groga i l’expulsió.

El porter Rubén Vidigal ha estat el millor del seu equip.

El porter Rubén Vidigal ha estat el millor del seu equip. || A. San Andrés

El Castellar es veia intimidat pel rival, que feia lluir-se de valent a Vidigal. Els pals però salvaven als locals –amb un total de cinc- i la falta de punteria rival feia la resta.

Encara amb set minuts pel davant, els sabadellencs començaven a jugar de cinc, però només aconseguien un gol a 38 segons del final que no era suficient per capgirar el marcador.

“El partit de dijous va ser molt semblant i aquesta victòria demostra molt el nostre nivell actual, on som capaços de guanyar al líder i perdre amb equips de la part baixa de la taula” ha explicat el tècnic Darío Martínez. “Vam començar la lliga amb quatre derrotes, però l’equip ha crescut molt i ha madurat en tots els aspectes” ha afegit.

Amb aquesta victòria, els taronges tornen a mostrar la millor versió d’un equip que torna a ressorgir després del descens de la temporada passada i que comença l’any tancant la primera volta de manera immillorable. Aquesta és la setena jornada consecutiva sense perdre pels de la vila, que trenquen una ratxa de quatre empats consecutius, amb la tercera victòria de la temporada.

D’altra banda, amb la derrota el Nou Escorial perd el liderat de la categoria a favor del FS Olesa –amb qui el FS Castellar va empatar a cinc a finals d’any- que ha superat a l’Alheña per 1 a 7.

La pròxima jornada el FS Castellar visitarà la pista del Rosario Central barceloní, un rival directe en la lluita per evitar el descens.