ASA9532_617x412
Joelvin Cabrera durant una acció del partit Albert San Andrés
20/05/2019 Esports
Primer ‘match ball’ salvat (73-60)

El CB Castellar és a 40 minuts de la permanència després de superar a la UE Mataró B

Victòria del CB Castellar enfront de la UE Mataró B en el primer partit del play-out de descens, que deixa als de Raúl Jodra a només 40 minuts d’aconseguir la salvació de categoria. Els groc-i-negres han sabut sofrir al primer quart per capgirar el partit i dominar la resta.

Després de la desfeta amb la Pia de Sabadell en l’última jornada de lliga, la incertesa de com afrontaria el primer partit de la promoció de descens el CB Castellar era el neguit més parlat a la grada del Puigverd. La baixa d’Àlex Fernández –a banda dels coneguts lesionats- era reemplaçada per sis jugadors del filial, amb la feina de donar oxigen als de Jodra.

El començament no era el desitjat pels locals que veien com els d’Enric Spa aconseguien un contundent 4-17 en els primers set minuts i com l’estadística en tirs de tres era 0-7, una estadística poc habitual que trencava Albert Cadafalch a 1:30 del final. Tot i així s’acabaven els primers 10 minuts amb 1-9 en tirs exteriors i un difícil 9-20 al lluminós.

Però igual que va passar enfront de la Pia, els castellarencs es recuperaven al segon quart amb un impagable Jordi Navarro que es feia amo del rebot i anotava dos triples consecutius. Tots els que no havien entrat al primer quart acabaven ara dins de la cistella, amb un total de set triples, per només dues cistelles de dos punts i un tir lliure, un percentatge difícilment superable, tot i que el rival aguantava el pols arribant al descans amb 35-33.

La represa no era gaire satisfactòria, amb un 0-5 a favor dels mataronins, un miratge però solucionat per Albert Germà amb un triple i una cistella de camp, per començar a obrir la primera escletxa del partit. Joelvin Cabrera, Germà de nou i Cada arrodonien el quart amb tres triples més per marxar a l’últim minut de descans amb un màxim avantatge de 57-44.

L’últim període era un monòleg dels locals, que amb un 5-0 inicial i una bona defensa aconseguien arribar als minuts finals amb una renda de 15 punts i sense notar la baixada física de l’últim partit. De fet, els sis jugadors del segon equip tenien la seva dosi de protagonisme, saltant tots a la pista en algun moment, en un gest d’agraïment del tècnic local. Marc Timoneda amb 19 minuts a pista i Sergi Sabando amb sis i Marc Parayre amb cinc eren els que més participaven.

Els jugadors del segon equip Sergi Sabando i Marc Timoneda en una jugada d'atac

Els jugadors del segon equip Sergi Sabando i Marc Timoneda en una jugada d'atac || A. San Andrés

Amb la victòria per 73-60, el Castellar aconseguia trencar la mala dinàmica del final de la temporada regular que els ha portat a lluitar pels play-off a fer-ho al play-out, amb sis derrotes consecutives.

“Vull agrair a tot el públic assistent la presència i suport de l’equip i felicitar a l’equip per fer un partit extraordinari. Sabíem quin tipus de rival teníem al davant i de com sortirien i fins que no hem entrat al ritme del partit no els hem aconseguit frenar” ha explicat el tècnic després del partit. “Hem sabut mantenir la paciència, sabent que la nostra oportunitat arribaria” ha afirmat abans de felicitar als seus assistents per la feina aconseguida i els consells rebuts per poder rotar una banqueta plena de jugadors del segon equip.

Ara el sènior del CB Castellar és a només 40 minuts d’aconseguir la permanència, però abans necessita una victòria en el segon partit de la sèrie a casa del Mataró, que es disputarà el pròxim dissabte a les 18:05 h al Josep Mora.