asa8791_617x412
Jordi Torres lluita una pilota amb un rival al partit enfront la Grama. Albert San Andrés
18/11/2018 Esports
La UE Castellar trenca la ratxa negativa (2-1)

Juan Carlos Rodríguez suma la primera victòria a la banqueta blanc-i-vermella

El Joan Cortiella ha tornat a gaudir d’una victòria, després de la remuntada de la UE Castellar enfront de la UDA Gramanet per 2 a 1. Els de Juan Carlos Rodríguez trenquen una ratxa de tres jornades sense aconseguir la victòria i es fa efectiva la dita de “a nou entrenador, victòria segura”.

El plugim d’aquest migdia a Castellar semblava que deslluiria el joc entre la UE Castellar i la UDA Gramanet, l’històric equip català amb el castellarenc Fèlix Lluch a la banqueta. Tot i així, el drenatge de la gespa ha funcionat bé i les inclemències meteorològiques no han estat problema pel desenvolupament del joc.

En el partit on Juan Carlos Rodríguez debutava a la banqueta, l’equip arribava sense Pedro Auñón, sancionat per acumulació de targetes i recuperant a Dani Quesada després de quatre jornades sense poder jugar per sanció. L’equip mostrava des de l’inici un nou estil de joc, del que encara haurà d’aprendre més.

Els rivals es dedicaven a mesurar les forces als primers minuts, amb una forta pressió per ambdues bandes, però era el Castellar qui gaudia de les dues ocasions més clares. Marc Estrada intentava el remat d’un refús que li rebotava al pit, gairebé sobre la línia de gol, però la defensa s’anticipava. Poc després era Carlos Raya qui pentinava enrere una pilota que marxava desviada per poc.

La Grama mantenia la possessió i el ritme del joc, mentre que els de Rodríguez es limitaven a esperar al rival, penjant pilotes llargues pel remat d’extrems i davanter. Però eren primer els del Besòs qui colpejaven primer, penjant una pilota a l’àrea d’Alberto Serrano, que rematava a plaer Oriol Sans al primer quart d’hora de partit.

Els de Lluch passaven a dominar el tempo, avisant en diverses ocasions la porteria de Jaume I, dificultant la sortida de la pilota dels locals i tancant-lo defensivament. Les contres eren el recurs del Castellar, que tancava transicions ràpides. A l’equip se li notava la falta d’experiència en aquest estil, però la insistència de Rodríguez en ser fidel a aquesta estratègia donaria els seus fruits.

La Grama perdonava el segon a dos del descans, però el remat de cap marxava per sobre del travesser de Serrano.

La segona part s’ensopia amb l’inici de la pluja i els de Lluch es limitaven a fer el seu paper, sense arriscar i perdent tot el temps possible. No era fins al 72, que el Castellar, dominador del joc durant els 45 minuts, iniciava una contra penjant una pilota per a Marc Estrada, que rematava a gol. L’empat despertava el Cortiella, que veia factible la victòria.

El joc visitant s’enduria en excés i al 82, Marco Adrián Colono era expulsat per agafar del coll a un rival en una pica-baralla per una falta. Només durava 10 minuts al terreny de joc. Poc després era el delegat visitant, Joaquín Medinilla qui era expulsat per agredir a Toni Murillo en una caiguda prop de la banqueta visitant, en un lamentable espectacle de l’exdefensa argentí, que pressa dels nervis li propinava diverses empentes al jugador. Amb ell marxava als vestidors Víctor Barragán per participar en l’espectacle.

Murillo, retornava a jugar a futbol després de més d’un any sense fer-ho per lesió.

Amb el temps reglamentari complet, Estrada demanava una pilota al cercle central del seu camp, arrencant en posició correcta i galopant fins a plantar-se davant Joaquim Porqueres, que tot i tocar la pilota, res podia fer per evitar el gol.

L’eufòria es desfermava al ‘Curti’ després d’un final molt escalfat pels de Santa Coloma, que veien com amb la derrota se’ls hi escapava la segona posició del grup 4 de Segona Catalana.

Juan Carlos Rodríguez ha debutat a la banqueta de la UE Castellar.

Juan Carlos Rodríguez ha debutat a la banqueta de la UE Castellar. || A. San Andrés

“El més important ha estat la feina feta pels jugadors durant els 90 minuts. La victòria la vull dedicar a tothom que ha estat al camp i al míster Juan Antonio Roldán” ha explicat emocionat Juan Carlos Rodríguez. “Veníem de tres derrotes i l’equip estava una mica espantat. A la primera hem esperat, aconseguim el que volíem en tres fases i ens ha sortit perfecte. En dues contres hem fet dos gols” ha sentenciat.

Per la seva banda, el tècnic castellarenc de la Grama, ha explicat que el seu retorn ha estat agre-dolç, “dolç perquè tornar a casa sempre és positiu i agre perquè teníem el partit controlat i en dues accions ximples: una badada del nostre porter i un fora de joc no assenyalat ens ha marxat el partit”.

“Sabíem que quan arriba un entrenador nou, aquests sempre s’espavilen, però el primer gol ens ha desestabilitzat i ells s’han crescut” ha opinat Lluch, que aquesta temporada té el repte d’aconseguir l’ascens a Primera amb un dels històrics del futbol català. “A casa estem intractables, però a fora portem tres partits sense puntuar. Sort que la resta també punxa i ho intentarem reconduir. Vull felicitar al Castellar, perquè han sabut remuntar el partit i esperem que aquests punts els serveixin per sortir del descens i remuntar”.

En efecte, la victòria serveix per allunyar-se de la zona de descens directe, gràcies al doblet signat pel davanter Marc Estrada.

L’equip s’enfronta ara a tres partits vitals a la lliga, on s’enfrontarà amb rivals de la part baixa de la taula: el CS Juan XXIII de Terrassa, Matadepera i Roda de Ter, els tres últims classificats de la taula.