Les categories on participen els més petits sempre són les més esperades.
Les categories on participen els més petits sempre són les més esperades. Albert San Andrés
02/05/2019 Esports
La Milla Urbana, la cursa més castellarenca

30a edició d’una de les proves amb més participació local, que aquest any s’ha adherit al Suma+

Albert San Andrés

30 són ja les edicions de la Milla Urbana de Castellar, organitzada pel Club Atlètic Castellar. 30 anys que la converteixen en la segona amb més edicions de Catalunya i la quarta d’Espanya. Enguany, la cursa dels 1.609 metres ha col·laborat amb el projecte Suma+ i els premis de les escoles han estat cedits per la causa. Anna Carreira i Xavi Planas han estat els guanyadors absoluts d’aquesta edició.
Per sort, aquesta edició va gaudir de bona climatologia, deixant enrere la pluja del passat any, que va minvar la participació en la qual, en percentatge, és la prova amb més presència castellarenca de l’any, on fins i tot va haver-hi curses on els atletes del CAC van copar la totalitat de la graella, com en el cas del masculí absolut.


Un total de 146 participants es van citar a la línia de sortida, superant els 105 de l’edició anterior i apropant-se als 185 de fa dos. Entre ells, il·lustres de l’atletisme castellarenc com Marc Gallego, Xavi Planas o Chema Cañadas.
Les primeres curses començaven passats pocs minuts de les cinc de la tarda i eren els més petits, qui guiats per una moto elèctrica de la policia local, feien una volta al circuit establert.

 

Sortida d'una de les curses d'aquesta edició

Sortida d'una de les curses d'aquesta edició. || A. San Andrés


Eren aquestes categories, les més esperades pel nombrós públic assistent a la plaça Major, les més divertides de la tarda, on la competitivitat dels més petits deixava escenes molt tendres en l’arribada a meta.

En sub-8 masculí, Pablo Ibáñez (2:34,11) del FEDAC, s’emportava la victòria i Berta Segarra (2:49,46) del CEIP Bonavista ho feia al femení. Marc López (04’11,99, CEIP Bonavista) i Daniela Gaitán (04’46,43, CEIP Sant Esteve) ho feien a la sub-10.
Lucía Zorrilla (6:40,30) del Mestre Pla i Sergi Reyes (6:01) de la JAS eren els campions en sub-12, mentre que al sub-14, Laia Romero (6:35,08, INS Castellar) i Martí Bertran (05:28, IES Puig de la Creu).
Però el plat fort de la jornada arribava a la categoria Open masculina, on la intensa lluita mantinguda per Albert Campi (5:10,36. Dimension3) i Marc Gallego (5:16,49), acabava amb victòria del primer, que aconseguia escapar-se a l’última de les tres voltes. En categoria femenina, Montse Rodríguez (06:02,33) era la guanyadora.


En absoluts federats, la sub-23 Ana Carreira (5:36,11) guanyava la prova pel davant d’Ainhoa Roldán (CAC) i Ainara Reyes (JAS), que s’emportaven la victòria en sub-18 i sub-16 respectivament, mentre la primera màster era Carmen España, quarta a la general.
En masculí, Xavi Planas (4:50,49) imposava un ritme fort des de l’inici per repetir la victòria de l’última edició, on no va donar cap mena d’opció a Chema Cañadas i Jordi Graells, que van tancar un verd.


“El bon temps i l’organització junt amb Suma+ han estat alguns dels trets més destacables. També hem d’agrair la participació de les escoles” va explicar el president del CAC, Xavier Arderius, mentre va afegir que “en aquesta 30a edició ha quedat tot molt rodó i s’ha col·laborat amb els premis de les escoles -donats íntegrament- a Suma”.

Podeu veure les classificacions completes aquí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris