ASA3792_1440x961
Oriol Garcia en el partit enfront del Masquefa al Dani Pedrosa. Albert San Andrés
08/10/2020 Esports
L’HC Castellar esclafa al Masquefa

Els germans Garcia s’exhibeixen en el debut grana en lliga (10-2) al Dani Pedrosa, en un partit excel·lent de tot l’equip

El debut de l’HC Castellar al Dani Pedrosa va saldar-se amb una golejada d’escàndol i ampli protagonisme dels germans Garcia, que van fer del terratzo del pavelló, el saló de casa seva. Un 10-2 que capgira l’average del 3-1 de la setmana anterior i que posa les cartes sobre la taula de com jugarà l’equip aquesta temporada.

La gris estampa que presentava el pavelló al començament del partit, amb la grada completament buida, canviava gràcies al lluminós joc de l’equip de Ramon Bassols, que decidit a esmenar l’error del dissabte anterior, aviat va dominar la possessió. La qualitat dels flamants fitxatges grana ha canviat per complet l’estil de joc, amb una contundència absoluta de cara a porteria, el principal defecte del conjunt en les últimes temporades.

Oriol Garcia, procedent del Girona de l’Ok Lliga i el seu germà Ferran que arriba des del FC Barcelona B d’Ok Lliga Plata -la segona màxima categoria- han donat un aire nou a l’equip de Bassols, que ha passat a dominar totes les facetes del joc. A quatre del començament, en un minut boig, es passava del 0-0 al 2-1 amb doble del gran dels Garcia. Cinc minuts després aconseguia un hattrick anotant després del rebuig d’una directa que ell mateix fallava i assistit per Gerard Tantiñá, autor del 4-2 al límit del descans.

Sense inquietar massa en la primera, el Masquefa va enfonsar-se en la segona davant d’un joc ràpid i letal. Armand Plans i de nou Garcia van aconseguir el 6-2 en només tres minuts, però tot i la golejada, la gana del Castellar no va aturar-se.

Garcia va sumar el cinquè gol al minut nou, quatre abans que Jordi Vegas s’estrenés després d’una assistència de Ferran Garcia, que tot i la seva joventut és capaç de dirigir el joc de l’equip amb mà de ferro.

Va semblar com si l’equip hagués jugat així des de fa temporades: ho fan de memòria i tot els jugadors van contagiar-se de l’empenta guanyadora dels dos germans. La sang nova -juntament amb l’arribada de l’Arnau Russell sota pals- ha canviat per complet l’ànima del conjunt grana, que ha complementat la qualitat adormida durant la temporada passada de jugadors com Vegas, Tantiñá, Plans o Marcel Montllor.

L’equip va divertir-se sobre la pista i encara li va quedar empenta per anotar dos gols més, amb Ferran Garcia de protagonista en els dos. 10-2 i un cop a la taula per a avisar als rivals del que és capaç de fer aquest equip.

“El joc de l’Oriol es nota moltíssim, però he de felicitar a tot l’equip ja que no han deixat cap escletxa en defensa, que ha estat la feina treballada aquesta setmana. Aquest any aprofitem molt bé les contres. Una bona defensa i un bon atac han deixat un resultat així” va afirmar el tècnic castellarenc. “La dinàmica d’arribar i no marcar ha desaparegut. La millora en la qualitat individual i de grup es nota. El ritme de treball i d’entrenaments ha augmentat molt. Els germans Garcia han aportat un ritme molt alt en totes les facetes del joc, tant en partits com en entrenaments i els juniors s’estan encomanant d’aquest ritme. Aquest any no hi ha cap minut assegurat per ningú, al contrari de l’any passat” sentencia.

L’equip descansarà aquesta  setmana, per encetar les dues jornades següents enfront del Molins de Rei, el 17 d’octubre a Castellar i el 25 a Molins.