Jordi Díaz, 'Maka', en el moment en que aconsegueix el primer gol del Castellar_617x412
Jordi Díaz, 'Maka', en el moment en que aconsegueix el primer gol del Castellar - Albert San Andrés
Brian Gil lluita una pilota en atac a la primera part - Albert San Andrés
El vent donava l'efecte necessàri per estavellar la pilota al travesser a la primera part - Albert San Andrés
Enric Raya centra una pilota a la segona part - Albert San Andrés
06/03/2016 Esports
Fred, vent i empat (1-1)
Als castellarencs se'ls hi escapa la victòria al minut 88, en un partit físic i poc vistós
Santa Eulàlia de Riuprimer rebia la UE Castellar amb sol i una tarda que prometia ser bona pel futbol, a banda del fred de la plana de Vic. Però aviat es girava el temps i tot just abans de començar, el vent complicava el joc d'un partit que veia els dos gols als últims set minuts. Un empat just pels dos bàndols.

Amb la plaga de lesions encara en el punt àlgid, Juan Antonio Roldán arribava a la comarca d'Osona amb cinc baixes importants, a la que s'afegia la de Carlos Silva després de notar molèsties a l'escalfament. Amb l'equip en quadre -com ha passat durant tota la lliga- al tècnic castellarenc no li quedava un altre que convocar a dos juvenils, Óscar Arias i Jan-Marc Roldán.

A l'inici, el partit prometia espectacle veient la intensitat física a les dues bandes, però a poc a poc, el joc s'estabilitzava estancant-se al mig del camp. Ambdós equips arribaven a porteria un parell de vegades sense gaire perill, fins que al minut 13, un córner castellarenc era estavellat pel vent a l'escaire de la porteria defensada per Iván González. Un primer ensurt que no tenia continuïtat.

Sense cap dominador clar del joc, els equips lluitaven per la possessió imposant el físic però sense gaire tècnica, mentre a les dues bandes se'ls hi anava enganxant el fred i el poc ambient del Municipal del Rieral. El joc s'ensopia i entrava en l'espiral del mig-campisme, ja que cap dels dos contendents feia un pas endavant per perforar la meta rival. El fort vent tampoc ajudava gaire al desenvolupament del joc, tot i que a la primera part anava a favor dels castellarencs.

El primer xut entre els tres pals del Castellar arribava al minut 35, però González aturava sense gaires dificultats. Els de Roldán, de blau, marxaven al descans amb la sensació d'haver pogut fer més.

Era a la segona part que els visitants posaven una marxa més i es postulaven com a dominadors del joc, i ja al primer minut una falta lateral servida per Dani Quesada arribava a les mans del porter, que evitava el primer gol castellarenc.
Haurien de passar deu minuts per veure el primer xut a porteria dels vigatans, molt desviat i sense perill i que repetirien un minut després. El partit tot i que amb la iniciativa dels de Roldán, seguia sense un dominador gaire clar als primers minuts, però eren les arribades dels blaus el que donava una mica d'emoció al joc.

Buyo no feia la primera intervenció d'importància fins al 62, en aturar una pilota enverinada pel vent. Deu minuts després posava una providencial mà, per enviar a córner un xut de falta lateral.
Les transicions castellarenques anaven enfocades a les bandes, amb Quesada obrint el joc des de la zona de mitjos i amb Maka molt actiu per la banda dreta, assistit una i altra vegada per Eric Serna, que es feia un fart de córrer per enviar pilotes a camp contrari. El Castellar arribava fàcil a l'àrea contraria però no aconseguia culminar les jugades amb quatre xuts desviats.

Una contra ben construïda al 83 era culminada per Maka, que deixava enrere la defensa, creuant la pilota al límit de l'àrea petita i enfonsant-la a la xarxa de González. Els castellarencs inauguraven un marcador que semblava definitiu després de veure com s'havia desenvolupat el partit.
La sorpresa arribava cinc minuts després, quan una pilota penjada a l'àrea, agafava descol·locada a la defensa i era rematada pel local Ferran Alberch, que havia entrat al terreny de joc al 64, substituint Jordi Montells.
Els locals encara gaudirien d'una oportunitat amb el temps reglamentari complert, però el refús de Buyo era allunyat per la defensa, arribant al final del partit. Un partit que no acontentava a ningú, però que acabava amb el just repartiment de punts.

El tècnic castellarenc valorava el partit al terme dels 90 minuts i ha explicat que "aquest és un camp difícil, pel terreny i sobretot pel fort vent. Ho teníem fet i en una jugada puntual ens han empatat. Al gol del rival ens hem confiat i l'hem pagat molt car". Roldán creu que "hem estat superiors a la segona part tot i tenir el vent en contra, amb el que era molt complicat jugar, però ha estat un partit de poques ocasions".

L'entrenador no defineix l'empat com a positiu, ja que "després que el rival aconsegueixi l'empat quan ja tens la victòria feta, no es pot dir que sigui positiu, tot i que almenys hem acabat sumant".

La UE Castellar suma un estèril punt, ja que si el Caldes de Montbui, que s'enfronta a domicili amb el Sabadell Nord, i el San Lorenzo, que ho fa a Cardedeu, guanyen els seus respectius partits, poden quedar al límit amb el descens abans de rebre la pròxima setmana a Les Franqueses, equip que ja va castigar durament als de Roldán a la primera volta (5-1).