Marc Estrada és frenat per un defensa del Matadepera. Albert San Andrés
02/12/2018 Esports
El Matadepera frena al Castellar

Empat sense gols en un partit on els blanc-i-vermells acaben amb nou

El derbi vallesà entre UE Castellar i CF Matadepera acaba amb empat sense gols i amb un repartiment de punts que no deixa a cap dels dos equips content. Els de Juan Carlos Rodríguez han acabat amb nou jugadors després de l’expulsió de Marc Estrada i Juanan Campos.

Sense Carlos Raya ni Víctor León, sancionats per acumulació, Rodríguez apostava per una medul·lar amb Carlos Ortíz i Òscar Árias, amb David López i Dani Quesada als extrems i Marc Estrada com a referència atacant de l’equip.

L’inici del partit era fulgurant pels locals, que dominaven el joc a plaer, pressionant la sortida de pilota del Matadepera. Amb només un minut de joc, una falta per mans al límit de l’àrea creava la primera ocasió de gol dels blanc-i-vermells, tot i que Dani Quesada enviava la pilota alta.

El Matadepera no aconseguia sortir amb la pilota dominada i un Castellar segur en defensa no havia de patir gaire els embats visitants.

Al 19 arribava la primera jugada polèmica del partit, quan Estrada era tombat al límit de l’àrea visitant i, sent l’últim home, Xavier Soler només veia la groga. Quesada es lesionava al minut 33 tot sol, quedant-se clavat de l‘isquiotibial de la cama dreta. ‘Candi’ saltava al terreny de joc i l’esquema tàctic castellarenc canviava amb David López pel centre i ‘Candi’ a la banda.

Els locals seguien dominant però la intensitat baixava i ja no arribaven de forma contundent a la porteria rival, sense xutar més entre els tres pals. El joc era ràpid i les pilotes penjades, sovint no trobaven rematador.

A la segona, el signe del partit canviava i era el Matadepera qui passava a dominar el joc. La falta de jugadors de refresc pels locals castigava en excés als de Rodríguez, que veien com un rival més reposat els tancava al seu camp.

Tot i això, Árias gaudia d’una bona ocasió al 49, intentant superar per dalt a Xavier Betrán, però la pilota marxava alta per poc. Poc després, al 57, Estrada rebia una groga per queixar-se, fart dels cops que estava rebent.

Ara eren els castellarencs els que tenien problema per sortir amb la pilota controlada des del darrere i no aconseguia arribar a la porteria contrària amb claredat. Els de Matadepera creaven diverses ocasions de perill sobre la porteria d’Alberto Serrano, però tampoc eren capaços de superar-lo.

Estrada veia la segona groga al 82, després d’una entrada pel darrere sense perill, en l’intent per recuperar una pilota que sortia per la línia de fons, una acció que sense ser malintencionada li servia per marxar al vestidor, després que el col·legiat li tingués agafada la mida des del 57. Una targeta correcta des del punt de vista reglamentari però de les que no s’assenyalen mai quan el jugador ja en té una.

‘Juanan’ Campos tornava a un terreny de joc al 86’ després de gairebé dos mesos d’absència per lesió i ho feia per la porta gran: veient una vermella directa quatre minuts després quan tombava a un davanter rival, sent l’últim defensa. ‘Juanan’ però, evitava el que podia haver estat el gol de la victòria visitant, en una clara acció atacant on el jugador es plantava en un cara a cara enfront Serrano.

Finalment, s’arribava al final amb empat sense gols entre dos rivals de la part baixa de la taula que necessitaven la victòria per lluitar la zona tranquil·la de la categoria.

“Empatar a casa, després de dues victòries és una mica amarg, però puntuar sempre és vàlid. Amb les circumstàncies d’avui, amb una primera part bona i una dolenta enfront d’un rival que ve a defensar el 0-0, no es pot fer gaire més” ha explicat el tècnic local, Juan Carlos Rodríguez. “L’expulsió de ‘Juanan’ la puc entendre, però la d’Estrada no la veig justa” ha afegit.

L’equip, que ha notat en excés el cansament a la segona part, està patint des de ja fa temps la quantitat de baixes per lesió i sanció que té. Sobre el tema, Rodríguez opina que l’han de “deixar fitxar”, mentre afegeix que “he portat dos jugadors que no m’han deixat fitxar. Amb el que tenim, això és el que hi ha. No ens poden exigir més. Arribes aquí amb una il·lusió i després es talla tot radicalment. Aspiro a moltes coses i una d’elles és portar a gent per a millorar, però no em deixen. És el que hi ha”.

La UE Castellar segueix en 13a posició, a cinc punts del descens directe i a quatre de la mitja taula. El Berga és líder amb la UDA Gramanet de Fèlix Lluch, que li segueix els passos en segona posició.