Tres nenes a l'escenari de la plaça del Mirador durant la Gran Ballada de la Roda del Vallès - G.Plans
Tres nenes a l'escenari de la plaça del Mirador durant la Gran Ballada de la Roda del Vallès - G.Plans
18/03/2019 Cultura
Tal com demostra la Roda del Vallès, el Ball de Gitanes aposta pel futur

D'aquí dues setmanes se celebrarà una multitudinària ballada al Joaquim Blume, amb totes les colles locals

G.P

Entre els xotis, les jotes i els passos dobles cada vegada es colen més txarangos i catarres. Les castanyoles continuen modernitzant-se a través de les tornades més taral·lejades entre els joves, sense perdre, evidentment, el registre popular que tant caracteritza el tradicional Ball de Gitanes. Però tal com es va fer evident a la plaça del Mirador, les músiques modernes no només animen cada vegada més les diades, també asseguren seduir les pròximes generacions de balladors.  

 

Més d’un centenar de persones van ser aquest diumenge al matí a la Gran Ballada de la Roda del Vallès, una trobada entre colles que a Castellar, com ja va passar fa exactament un any, avisa de l’arribada imminent de la primavera, aquest dimecres mateix, amb una de les primeres assolellades de la temporada.

 

DSC 0471 1

La colla dels Arrelats de Castellar va participar a la diada - G.Plans

 

És a través del Ball de Gitanes que també s’anuncia, a més, la festa local d’aquest dimarts, el Sant Josep. Per això es van convidar set colles diferents, provinents de Parets del Vallès, Martorelles, Santa Eulàlia de Ronçana i de Montmeló. A aquestes cal afegir-hi la dels Arrelats, que van ballar el Xotis, la Jota i la Catxutxa. Els locals van rebre els convidats, com és habitual, amb les distintives corbates i la faixa vermella, ells, i amb el vestit bordeus, elles. Més d’un centenar de persones es va aplegar a la plaça per gaudir-ne.

 

Però el més calent és a l’aigüera. La Gran Ballada de la Roda del Vallès va ser només un aperitiu de la ballada que, el 31 de març, se celebrarà al Joaquim Blume, on ballaran totes les colles del Ball de Gitanes de Castellar. La cita omple de gom a gom el pavelló i, aquest any, hi seran també els castellers, els Capgirats, que mai fallen a les cites populars.

 

 

 

 

DSC 0433 1

En total, la festa va comptar amb set colles convidades - G.Plans

DSC 0378 2

Centenars de persones van ser a la plaça Major - G.Plans

Comparteix
M'agrada
Comentaris