09 biblio_950x634
Sol Galatro ha protagonitzat l'hora del conte d'aquest dimecres, a la biblioteca ||R.G.
14/04/2021 Cultura
Una segona vida per als nostres aparells elèctrics

La Biblioteca Municipal Antoni Tort participa a la campanya ‘Canvia el xip. Recicla’ls’, de l’Agència de Residus de Catalunya

Rocío Gómez

Si un telèfon mòbil no serveix, ens en comprem un altre. Preferim estrenar, actualitzar-nos, tenir un dispositiu nou de trinca. Quantes vegades hem pronunciat o hem escoltat la frase: “pel preu d’un de nou, no val la pena arreglar-lo”.  Però el fet és que, més enllà de gaudir del dispositiu més nou, la cultura de l’estrena - motivada d’una banda per l’obsolescència programada i de l’altra per una societat immersa en el consumisme -  té conseqüències per al medi ambient. Per començar, les tones de residus que es generen, però també la sobreexplotació de recursos naturals per fabricar nous dispositius.


És per això que la Biblioteca Municipal Antoni Tort s’ha sumat a la campanya Canvia el xip, recicla’ls!, una iniciativa del Servei de Biblioteques i l’Agència de Residus de Catalunya que té per objectiu la conscienciació de la importància i necessitat de recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics. La biblioteca de Castellar és de vuitanta biblioteques públiques de Catalunya que acull  l’exposició itinerant Canvia el xip, recicla’ls!, i diverses activitats gratuïtes que s’adrecen a tots els públics.


Concretament, des del 25 de maig i fins a l'1 de juny es podrà visitar a l’equipament aquesta exposició, i a més s’instal·larà un contenidor de cartró per a la recollida de residus de dispositius elèctrics i electrònics. Quant a les activitats divulgatives, aquesta tarda ha tingut lloc una sessió especial de L’hora del conte amb la rondallaire Sol Galatro. L’activitat ha posat l’accent en la importància del reciclatge per transformar aparells vells en nous, i donar-los una segona vida. En aquest sentit, el 21 d’abril s’organitzarà un taller gratuït de reparació d’aparells elèctrics i electrònics a partir de les 17 hores. Les places són limitades.


Val a dir que aquesta campanya se suma a les accions que les biblioteques públiques estan duent a terme per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per transformar-se en un punt de referència no només cultural sinó també de la sostenibilitat i el reciclatge.

Comparteix
M'agrada
Comentaris