21  Dia Gegant
Els gegants i capgrossos de l’escola Sant Esteve proposen el segon Dia Gegant. || CEDIDA
05/04/2019 Cultura
Segon Dia Gegant a l’Espai Tolrà, diumenge

El Grup d’Atabalats de l’escola Sant Esteve promou la iniciativa

Marina Antúnez

Per segon any consecutiu, el Grup d’Atabalats de l’escola Sant Esteve ha programat un Dia Gegant. L’acte tindrà lloc a l’Espai Tolrà i s’iniciarà a les 9.15 hores, amb l’arribada i plantada de les colles. Enguany, hi participen les entitats del Ball de Bastons de Castellar; la colla castellera de Castellar del Vallès, els Capgirats; la colla gegantera de l’Esbart Teatral de Castellar;  la colla de gegants de Barberà del Vallès; l’escola gegantera Marta Mata, també de Barberà; i el grup d’Atabalats de l’Escola Sant Esteve. “Volem gaudir d’un dia cultural amb diferents entitats, tant del poble com del nostre entorn”, afirmen els organitzadors.

 

De 9.30 h a 10.30 hores s’ha previst un esmorzar de germanor, al recinte. A les 10.30 hores i fins a les 12 h es duran a terme tallers i jocs diversos per als infants i les seves famílies. Un dels tallers serà l’elaboració d’un capgròs, una activitat que l’any passat, a la primera edició, ja va tenir molt bona acollida i que es repetirà enguany.

 

A les 12 hores s’iniciaran els balls de les colles geganteres: cada colla farà un ball i totes juntes cantaran i ballaran “Gener”, “Febrer”, i “Passi-ho bé”.   “Tots plegats farem una gran festa, i animem totes les escoles que tinguin gegants o capgrossos a venir”, diuen els Atabalats. D’altra banda, els castellers i ball de bastons també faran una petita exhibició. A les 13 h, s’entregarà un present a totes les colles convidades i se sortejarà un obsequi.

 

La jornada festiva finalitzarà amb tots els grups tocant junts “El gegant del Pi”. Tots els assistents podran acompanyar rítmicament els Atabalats amb els tabals de l’escola Sant Esteve. Els infants que hagin fet un capgròs al taller podran sortir a ballar juntament amb les altres colles.

Comparteix
M'agrada
Comentaris