Milers de persones van passar per l'Espai Tolrà per gaudir d'actuacions i grastonomia andalusa - G.P
Milers de persones van passar per l'Espai Tolrà per gaudir d'actuacions i grastonomia andalusa - G.P
06/05/2019 Cultura
'Rebujito', i a ballar!

Milers de persones han passat per la novena edició de la Feria d'Abril, des de divendres fins a diumenge

G. Plans

L’Espai Tolrà va tornar a quedar tenyit dels colors esclatants de la primavera. Centenars de vestits llampants, estampats amb motius florals i pigalls, van escampar alegria per la Feria d’Abril. Un any més, i ja portem nou edicions d’una festa que, tot i ser pròpia d’Andalusia, ha quedat arrelada a la vila.

 

“El que més destaquem és la gent, entranyable. Sempre disposada a treballar per l’associació i per l’esdeveniment, amb alegria i il·lusió”, reconeixia el Toni Valenzuela, que ja ha perdut el compte dels anys que fa que assisteix a la festa amb la Hermandad del Rocío de Sabadell, que va ser una de les entitats  convidades per Casa Andalucía Castellar del Vallès. Qui també hi assisteix des de fa temps és l’Antonia Márquez, del Coro Rociero de Sant Julià: “Ja fa vuit o nou anys que venim a les romeries. I està tot molt ben organitzat, a més és molt familiar”. Hi coincideix la Joaquima Farrús, del Coro de Sentmenat: “m’agrada molt l’ambient, la germanor...”.

 

Durant els tres dies que va durar la festa, de divendres a diumenge, milers de persones van gaudir dels espectacles musicals i de la gastronomia pròpia d’Andalusia. “Ens encanten els espectacles, però, sobretot, el cocido d’avui”, assegurava el Rafael Martínez, també del Coro de Sant Julià, diumenge a la tarda. No hi van faltar, evidentment, les especialitats.  “El pescaito frito, els xocos, las migas, el cazón... Tot, tot ha encantat!”, celebrava la Montse Moya, cuinera. “Però, sobretot, el rebujito!”, s’encarregava de matisar la Tere Cuenca.     

 

El divendres a la tarda va ser exclusivament musical. I, l’endemà, el ritme va continuar amb actuacions, entre les quals la local, del Cuerpo de Baile de la Casa de Andalucía, dirigit per Lorena Saura. El diumenge, caracteritzat per la rua pels carrers de Castellar i per l’espectacle eqüestre de José Ruíz, va portar una novetat: les sardanes del Casal Catalunya.

 

Una escola de dansa de Terrassa, la Dance Street&Fes Gym, que va portar una seixantena de balladors, va oferir l'actuació de cloenda. Encara que la modalitat no encaixi en la tradició de la festa, és totalment comprensible que s’hi apuntin, ja per segon any consecutiu, tal com explicava Javier Souto, professor de l’escola: “Ens agrada mesclar cultures de danses... Però, sobretot, a tot el que sigui animar i passar-nos-ho bé, ens hi apuntem!”.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris