671f40c1 8386 4701 8778 923ec10d3e5f_950x634
Els pessebristes del Grup Pessebrista celebren la inauguració de l'exposició d'enguany, a l'Auditori Municipal. || GRUP PESSEBRISTA CASTELLAR
05/12/2021 Cultura
Queden inaugurats els pessebres 2021 de Castellar del Vallès

El Grup Pessebrista de Castellar va fer l'acte inaugural dissabte, a l'Auditori, i ha obert l'exposició al públic, diumenge

Marina Antúnez

La 71a Exposició de Pessebres de Castellar del Vallès es va inaugurar oficialment dissabte, si bé els pessebres han quedat oberts aquest diumenge. Enguany, estan dedicats al canvi climàtic. Per fer l'acte de presentació inicial s'ha optat per fer format diferent, a l'Auditori Municipal, per poder acollir un número més gran d'assistents que en altres edicions. En tot cas, l'acte va ser tancat a pessebristes, familiars, amics i autoritats i va comptar amb diverses participacions que van donar contingut a l'acte en sí. 

 

Aquest és el cas de l'actuació dels cantaires del Cor Sant Esteve. El Cor de Petits d'aquesta coral castellarena, dirigit per Mireia Cadevall, van ser el primer tast de l'acte inaugural. Van oferir un repertori de quatre cançons nadalenques, inspirades en el tema que enguany toquen els pessebristes, el canvi climàtic. També van cantar la darrera peça al costat de les veus del Kor Ítsia, que dirigeix Jaume Sala. Els cantaires van comptar amb un magnífic acompanyament al piano de la castellarenca Guida Miró.

 

Actuació del Cor Sant Esteve a l'acte d'inauguració dels Pessebres de Castellar. ||Q. PASCUALActuació del Cor Sant Esteve a l'acte d'inauguració dels Pessebres de Castellar. ||Q. PASCUAL

 

A continuació, es va donar pas als parlaments institucionals. Del president del Grup Pessebrista de Castellar, Joan Juni, que va agrair la presència de la convidada Cori Calero i va avançar que "la setmana que ve també sortirem per Tv3 i que també serem mediàtics perquè hi ha unes figures del mestre pessebrista Lluís Carratalà que es podran veure al Parlament". Mossèn Artur Boardman també va dir unes paraules a l'assistència i l'alcalde de la vila, Ignasi Giménez va remarcar que es trobaria a faltar "aquell moment màgic de l'encesa de llums al local però és un goig poder tornar a comptar amb l'exposició de pessebres que l'any passat vam trobar a faltar"

 

Després dels parlaments, es va fer entrega dels guardons de reconeixement als pessebristes que aquest 2021 fa 25 anys que fan pessebres a l'entitat castellarenca. Per aquest motiu, van pujar a l'escenari a recollir el record els pessebristes Ferran Batiste-Alentorn i Carme Gallén, Marina Altimira (neboda que va pujar en nom de la pessebrista Núria Altimira) i Gerard Enrique. Es va excusar la presència d'Enric Benavent. 

 

Entrega dels guardons als pessebristes que fa 25 anys que són a l'entitat pessebrista castellarena. ||GRUP PESSEBRISTAEntrega dels guardons als pessebristes que fa 25 anys que són a l'entitat pessebrista castellarenca. ||GRUP PESSEBRISTA CASTELLAR

 

A continuació, i justament perquè enguany no hi ha hagut inauguració al mateix local pessebrista, es va projectar un recull d'imatges on es va poder apreciar el procés de creació de cada diorama, amb una fotografia del resultat final. Això va agradar força a l'assistència, i va arrencar més d'una rialla quan van aparèixer imatges divertides dels pessebristes durant el procés de construcció dels pessebres.

 

Un dels moments culminants de l'acte va ser l'entrevista a la periodista de Tv3 i divulgadora científica Cori Calero, autora del llibre Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic. Conèixer-lo per combatre'l (de Viena Edicions). A la xerrada, va destacar que "em sembla fantàstic que una entitat com el Grup Pessebrista parli també del canvi climàtic perquè vol dir que això ja està a tot arreu, i és necessari que se'n parli". Sobre si els mitjans fan prou o no, amb la divulgació d'aquesta problemàtica, Calero va apuntar que "és un tema que no es parla prou, i que és molt recent, només fa tres anys que en sentim a parlar". Quan se li va demanar què podem fer, individualment, per a combatre el canvi climàtic, Calero va apuntar que "podem fer molt més del que fem; per exemple, aïllar bé casa nostra. El 90% de les cases Europees no són eficients, energèticament". Calero es va manifestar contenta d'haver pogut assistir a l'acte, tot i coincidir amb la festa d'aniversari del seu fill Nil i va acabar dient que "espero una visita guiada als pessebres, quan s'acabi aquest acte". A Calero se li va fer entrega d'un sac de mongetes del ganxet cultivades a Castellar, com a record.

 

Cori Calero va oferir una distesa xerrada sobre el canvi climàtic el dia de la inauguració, a l'Auditori. ||Q. PASCUALCori Calero va oferir una xerrada sobre el canvi climàtic el dia de la inauguració, a l'Auditori. ||Q. PASCUAL

 

Un cop acabada l'entrevista, es va donar pas a la projecció d'un document audiovisual que resumeix els 17 Objectiu de Desenvolupament Sostenible que es van aprovar el 25 de setembre de 2015 per l'Assemblea General de Nacions Unides l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. 

 

Per cloure l'acte, el Kor Ítsia, dirigit per Jaume Sala i acompanyat per Guida Miró al piano, va interpretar quatre peces més, també inspirades també en el Nadal i en el valor i importància de tenir cura  de la Terra.

 

Finalment, es va demanar als pessebristes que pugessin a l'escenari per fer una foto conjunta de record. Aquest diumenge, d'11 h a 13.30 h i de 17 a 20 h ja s'han obert els pessebres al local pessebrista, al Carrer Doctor Pujol, 26. Seguiran oberts en diferents horaris fins al 9 de febrer de 2022.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris