A7305768 1_1440x961
Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut els infants aquest dimarts a la Capella del Palau Tolrà - QUIM PASCUAL
04/01/2022 Cultura
Un palau per somiar

Prop de sis mil persones passaran pel Palau Reial que s'ha instal·lat al Palau Tolrà, per entregar la carta a les Ambaixadores i als Reis d’Orient

Rocío Gómez

Siguis gran o petit, Nadal és una època per somiar, per posar per escrit aquests desitjos materials o immaterials - els últims, els més difícils d'aconseguir -, aquells regals que tant anhelem, i que amb una mica de sort els Reis d'Orient deixaran al menjador de casa durant la matinada del 5 de gener. Per facilitar la feina a ses majestats, des del 2 de gener i fins al matí del dia 5, ha tornat als jardins del Palau Tolrà el Palau Reial de Castellar. Les dues primeres jornades les Ambaixadores van rebre i van escoltar totes les famílies que van visitar-les, i que van dipositar a les bústies reials, daurades, llampants, màgiques i xerraires, les cartes per als Reis d'Orient. Aquest dimarts i el matí de demà dimecres, però, ses majestats fan acte de presència per copsar totes les peticions dels vilatans més menuts, i els esperen a la Capella del Palau Tolrà. Els reis faran nit al Palau, per esperar la comitiva reial que demà els vindrà a buscar amb les carrosses per donar el tret de sortida de la cavalcada.

DOS PALAUS REIALS EN UN
L'itinerari de haimes que es va instal·lar durant les dues primeres jornades als jardins, amb les Ambaixadores, comptava amb diverses parades com les bústies màgiques i un espai per escriure els desitjos de grans i petits. També es van exhibir a la glorieta dels jardins els vestits que Melcior, Gaspar i Baltasar duran per la cavalcada. Val a dir que les Ambaixadores van estrenar vestits per a l'ocasió. Ara bé, amb l'arribada de ses majestats, avui, el Palau Reial s'ha engalanat de nou i s'ha vestit de vint-i-un botó amb un recorregut renovat, especialment dissenyat per acollir a la reialesa, després d'un viatge tan llarg.

 

 

A7304781

Al Palau Reial els infants han descobert l'anell màgic dels Reis d'Orient - QUIM PASCUAL

 

Així, al campament s'hi poden trobar els carboners, l'estel que va guiar els reis, el bosc màgic, l'estança en què guarden el seu equipatge - les corones, l'or, l'encens i la mirra, incloses - , la carpa en què s'emmagatzemen tots els regals i la llista de qui també ha de rebre carbó, i fins i tot l'anell màgic dels reis i el seu simpàtic protector. Tot plegat, en una visita guiada plena de sorpresa i d'agradables acompanyants, membres de la comitiva reial.

 

 

A7304976

Dos infants repassen la llista de noms dels nens i nenes de Castellar que rebran regals i potser també carbó - Q.PASCUAL

 


Com és habitual en aquest temps de pandèmia, s'han seguit els protocols de prevenció de la Covid-19, i és per això que les visites es feien espaiades, amb cita prèvia i amb grups reduïts d'entre 6 i 10 persones, en funció de la jornada del campament reial. Des de l'organització, amb l'Ajuntament i el Grup Il·lusió al capdavant, s'ha fet un esforç per mantenir el campament reial i combinar-ho amb la celebració de la cavalcada. "L'any passat va ser la primera edició del Palau Reial, que es va fer perquè no es podien fer les cavalcades. Volem que no només els infants puguin veure i gaudir dels Reis d'Orient, i és per això que també es fa la cavalcada, perquè tothom en tingui l'oportunitat", explica Joana Borrego, regidora de Cultura. Segons l'organització, durant els quatre dies del campament reial es calcula que prop de 6.000 castellarencs i castellarenques visitaran tant les Ambaixadores com els Reis d'Orient. Un èxit de participació que corrobora que aquesta proposta nadalenca sorgida durant la pandèmia, s'ha fet un forat entre la ciutadania.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris