Toltes Papallongues, arribant a la plaça Calissó_617x412
Toltes Papallongues, arribant a la plaça Calissó - A.Pérez
27/01/2023 Cultura
S'obre el termini per participar a la Rua de Carnaval 2023

Fins al 13 de febrer, les colles d'almenys 10 persones ja poden omplir la sol·licitud de participació

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Castellar del Vallès va obrir el termini d’inscripció al concurs de colles participants a la Rua de Carnaval, una proposta que organitza la Regidoria de Cultura amb la col·laboració de l'entitat Grup Il·lusió.

 

Enguany, la rua tindrà lloc la tarda del dissabte, 18 de febrer. Un cop més, hi podran participar totes les entitats, associacions i grups que ho desitgin, si són un grup d'almenys 10 persones. Els interesats hauran de formalitzar la seva sol·licitud de participació a l’activitat com a màxim el dimarts 13 de febrer, a les 14.30 hores. Cal presentar la sol·licitud al Registre General de l’Ajuntament a través d’instància electrònica, o bé de forma presencial a l’edifici d’El Mirador, de dilluns i divendres de 8.30 h a 14.30 h i de dimarts a dijous de 8.30 h a 19 h). En tots dos casos s’haurà d’adjuntar el formulari específic que es pot obtenir a la pàgina web de l’Ajuntament, www.castellarvalles.cat/carnaval, i al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC).

 

Com ja és costum, el mateix dia de la rua, tots els inscrits s’hauran de situar, entre les 17 h i les 17.15 h, al carrer de Portugal, al costat de l’Espai Tolrà, per poder iniciar conjuntament el recorregut de la rua, que recuperara aquest 2023 l'itinerari anterior a la pandèmia. En aquest sentit, el recorregut serà el següent: la comitiva sortirà des del carrer de Portugal, continuarà pel carrer de Suïssa, carrer de Barcelona, avinguda de Sant Esteve, carrer de Sant Pere d’Ullastre, passeig de Tolrà, carrer del General Boadella, carrer Major, plaça de Cal Calissó, Passeig, carrer dels Pedrissos i tornarà a l’Espai Tolrà.

 

A l’arribada, Colònies i Esplai Xiribec cuinarà, amb els ous que hagin recollit durant tot el recorregut de la rua, una truitada popular que també es recupera després del parèntesi provocat per la pandèmia. Aquest any, la proposta arriba a la 35a edició.

 

Una de les novetats d'enguany és que s'incrementa la dotació dels premis a comparses i carrosses fins a 900 euros. L'Ajuntament de Castellar concedirà tres premis, corresponents a les categories de millor carrossa, millor comparsa i millor disfressa. Per determinar el veredicte, el jurat tindrà en compte criteris d’originalitat, de qualitat i d’ambientació en totes tres categories. A més, pel que fa a les carrosses i les comparses, també es valorarà la seva integració en el conjunt.

 

Podeu consultar més detalls sobre les bases del concurs al web municipal, www.castellarvalles.cat/carnaval.

Comparteix
M'agrada
Comentaris