Llorenç Genescà i Belén Teruel, autors de 'Castellar del Vallès desaparegut'. || F. MUÑOZ
Llorenç Genescà i Belén Teruel, autors de 'Castellar del Vallès desaparegut'. || F. MUÑOZ
17/04/2019 Cultura
Novetats literàries amb segell castellarenc

L'Actual et recomana alguns llibres interessants per tenir en compte per Sant Jordi

Marina Antúnez

Sant Jordi és, sense dubte, la gran festa dels llibres i les roses. A Castellar del Vallès, enguany, diversos castellarencs presenten algunes novetats literàries, ja sigui com autors, traductors o col·laboradors de les obres publicades. Alguns d'ells signaran a Castellar. Les repassem:

 

Castellar del Vallès desaparegut, de Belén Teruel i Llorenç Genescà. Col·lecció Catalunya desapareguda

A partir d’un recull de fotografies realitzades entre principis del segle xx i els primers anys de la dècada dels setanta, aquest llibre convida a fer un recorregut pels carrers i els paisatges d’un Castellar del Vallès que ja forma part del passat. Un viatge enrere en el temps que ens mostra la vila des d’una perspectiva històrica i ens ofereix la possibilitat de despertar els records, de retrobar les arrels o de fer-nos imaginar la vida d’aquells castellarencs i castellarenques d’altres èpoques.

*Signaran a la Llibreria Vallès, a les 18 h. I a la llibreria Espai Lector Nobel, de 18.30 i les 20 hores.

 

Capablanca, de Joan Mundet. Editorial Panini

L'Editorial Panini publica un integral dels tres primers volums del còmic ‘Capablanca’, en color i en un sol volum de tapa dura i amb enquadernació holandesa i paper satinat.

* Signarà a Barcelona, al matí, a Terrassa, a la tarda,  a Castellar del Vallès, a les 19 h, a la Llibreria Vallès.

 

índice

 

Tu al mar, jo a la muntanya, de Josefina Llauradó. Ed. Cataragó

Quaderns d’exercicis de llengua catalana pensat per a estudiants sisè de primària. Van ser impulsats per la mestra artesenca Maria Pilar Cor, editora dels treballs. N’hi ha tres: Agència de detectius tàndem (2015), policíaca; Una ombra al casalot (2016), de misteri, i Tu al mar i jo a la muntanya (2017), d’aventures. Són narracions il·lustrades.

Bernat detectiu, de Josefina Llauradó. Ed. Animallibres

Sèrie de llibres infantils d'aventures, creats per l'escriptora de Sant Feliu del Racó.

* Signarà llibres al Casal Catalunya, a les 11 h, i a la Llibreria Vallès, a les 17 h

 

Tu al mar, jo a la muntanya

 

 

Nazis a Barcelona. L’esplendor feixista de postguerra (1939-1945) i Topografia de la destrucció. Novetat: Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939), de Mireia Capdevila i Laia Arañó. Barcelona Llibres.

En aquest llibre trobareu el cens més complet i exhaustiu recollit fins a l’actualitat dels immobles de Barcelona afectats per les bombes i l’avaluació dels danys que van causar.

* Signarà a la Llibreria Vallès, a les 17 h.

Topografia de la destrucció

 

Palmira i l'efecte crisàlide, de Gisela Pou. Editorial Edebé

Un conte que desperta consciències sobre la injustícia dels infants que ho han perdut tot per culpa de les guerres i que malviuen en camps de refugiats.

*Signarà a Barcelona, al matí, i a la Llibreria Vallès, a les 17 h.

9788468340944

 

Obsesión, de David Triviño, Amazon

Novel·la criminal que se situa als Estats Units, als anys 60. El llibre té dues parts diferenciades, encapçalades amb nom de dona. Passa a dues ciutats diferents amb dues dones molt diferents que marquen molt el protagonista, Harold Hill. un individu que té algunes de les característiques dels personatges de novel·la negra, perquè també és alcohòlic, misògin, contradictori, etc.

* Signarà a La Centraleta, d'11 a 12 h, i a l'escola Sant Esteve, a la tarda.

 

515H5oDbkwL

 

Fragmentos de una musa demente, de Marc Catalán. Letrame Grupo Editorial

El biòleg castellarenc publica un recull de 15 relats de terror i ciència ficció. Fa un petit homenatge als mons que els autors han creat al llarg de la història i que el Marc ha seguit de ben a prop.

* Signarà a La Centraleta, de 17.30 a 18.30 h.

 

9788417657604

 

 

Viatges amb una burra per les Cévennes, de Robert Louis Stevenson. Traducció d'anna Brichs. Tushita Edicions

Col·laboracions castellarenques: Joan Sellent, Joan Mundet, Joan Vilardebò

Text de Robert Louis Stevenson que, per primera vegada, s'edita en català, traduït directament de l'original anglès. Text considerat entre els 100 millors llibres de llengua anglesa del segle XIX. La traducció ha anat a càrrec de l'Anna Brichs i el pròleg és del Joan Sellent Arús, reconegut traductor de Shakespeare i, també de textos d'Stevenson (tal com va fer el seu avi, el poeta castellarenc Joan Arús, que fou el primer en traduir al català una obra d'aquest autor, l'any 1920). Les il·lustracions les ha creat en Joan Mundet i Joan Vilardebò ha fet una guia pràctica de com recorre aquesta ruta, que actualment és el GR-70 i reconeguda pel Consell de Cultura Europeu, d'una manera més tranquil·la i amb vehicle propi.

* Presentaran i signaran el dia 27, a les 12 h, a la Biblioteca Municipal Antoni Tort

 

978849489585

 

Mercè Rodoreda i Mari Pepa Colomer, de Natàlia Cerezo. Editorial La Galera

Contes infantils pensats per a nens i nenes a partir dels 7 anys escrites per Cerezo i il·lustrades per Roser Calafell, estan basades en les vides de dones que han tingut repercussió en la societat.

* Signarà a Barcelona i a Terrassa.

 

9788424663865

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris