Impressió de la primera plancha de ‘Capablanca’ a la impremta Liberduple. ||  CEDIDA
Impressió de la primera plancha de ‘Capablanca’ a la impremta Liberduple. ||  CEDIDA
13/03/2019 Cultura
Novetat Panini: el ‘Capablanca’ en color

L'il·lustrador castellarenc Joan Mundet publica un integral dels tres primers llibres del còmic

Marina Antúnez

L’il·lustrador castellarenc Joan Mundet està d’enhorabona. Aquest mateix divendres, l’editorial Panini publica un integral dels tres primers volums del còmic ‘Capablanca’, en color i en un sol volum de tapa dura i amb enquadernació holandesa i paper satinat. “A Itàlia, ja es publiquen en color, surten per capítols en una revista”.

 

Aquí, fins ara, s’han publicat en blanc i negre els tres primers llibres per separat, amb Amaníaco edicions. “És una editorial petita i fer-ho en blanc i negre és una manera d’abaratir-ho”. Fins ara, s’havien publicat els tres primers llibres en blanc i negre i en castellà i els dos primers, també en català.

 

Amb Panini, Mundet ha recuperat els tres primers llibres, els ha repassat i ajustat i ha afegit coses: “el context històric, per exemple”. En total, són 336 pàgines de ‘Capablanca’. L’il·lustrador està acabant el capítol 42 de la història de Capablanca, d’un total de 48. Es preveuen, doncs, tres llibres més, “que segurament Panini publicarà junts l’any que ve”. En el procés d’impressió, a Liberduple, l’il·lustrador va tenir l’oportunitat de dir-hi la seva abans de la impressió definitiva.

 

 

SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA 2019

Mundet ha estat convidat al Saló del Còmic de Barcelona que tindrà lloc a Fira Barcelona Montjuïc entre el 5 i 7 d’abril. Enguany, la novetat que presenta Panini és, justament, el ‘Capablanca 1’ en color, de Joan Mundet. “D’una banda, tindré un stand on firmar i il·lustrar als seguidors Mundet, de l’altra, Panini m’ha preparat firmes a d’altres espais”. Així, segurament trobarem Mundet firmant a l’FNAC, Corte Ingés, Hogar del Libro, etc. 

Els integrals, afirma Mundet, “estan de moda, es fan a tot arreu, no és que se’n venguin moltíssims però són pràctics, ho tens tot junt”.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris