Feria de Abril a l'Espai Tolrà
- Arxiu
03/05/2019 Cultura
La Feria de Abril obre les portes

Aquest divendres, dissabte i diumenge, la Casa d’Andalusia programa diverses activitats folclòriques

Marina Antúnez

Aquest cap de setmana, els dies 3, 4 i 5 de maig, la Casa d’Andalusia de Castellar del Vallès ha programat la IX Feria de Abril, a l’Espai Tolrà. “Hem triat aquestes dates perquè abans hi havia la Setmana Santa i eleccions”, diu Montse da Silva, presidenta de Casa de Andalucía-Aires Rocieros Castellarencs.

Enguany, a Barcelona i a Sevilla han triat el mateix cap de setmana. “Nosaltres intentem no coincidir però tampoc no ens afecta, que sigui a Barcelona”, segueix Da Silva. A Barcelona s’acostuma a celebrar més aviat a la nit, i en canvi, a moltes altres poblacions es fa Feria. “Nosaltres ja fa 9 anys que fem Feria; com a entitat, fa 14 anys que existim a Castellar”.

Aquest divendres s’obren les portes a les 20.30 hores amb l’actuació de Carlos Reiloba i Carlos Muñoz.

“Faran una actuació molt bonica d’una hora, aproximadament”, diu Da Silva. També s’ha previst un espectacle de Pas de Dansa Escuela de Baile de Sabadell.

Dissabte s’oferirà un dinar de migas. A continuació, començaran les actuacions. Hi ha prevista la participació del Coro Rociero Almas Marismeñas dels Merionals de Sabadell; dels Hermanos Vilchez; Gabriela, solista de cançó espanyola; Viejas Raíces; el Coro Rociero de Sant Julià de Sabadell; l’espectacle del Cuerpo de Baile de la Casa de Andalucía de Castellar del Vallès, amb la participació de Cuadros de Baile de Terrassa de Lorena Saura i la col·laboració del Grupo de Baile de la Asociación la Planada de Cristina Eslava.

Diumenge, i com a novetat, “farem les sardanes del grup del Casal Catalunya a les 10 h del matí”, comenta Da Silva. Les sardanes precediran la Rua Andaluza, a les 11 hores, que sortirà de l’Espai Tolrà i que recorrerà diversos carrers de la vila.

A les 14 hores s’iniciarà el dinar a base de potaje rociero, amb plat, pa i postres per 4,5 euros. A continuació, es podrà veure un espectacle eqüestre samb José Ruíz.

Les actuacions previstes seran del Coro Rociero Alba Rociera, de Sentmenat; el Grupo de Baile Nunca es Tarde, de Sabadell; el Coro Rociero Raíces del Sur, de Sabadell; el Coro Rociero Hermandad del Rocío Nuestra Señora de Sabadell, i el Grupo de Baile Dance Street & Gym, de Terrassa. L’entrada és gratuïta i es podrà gaudir de begudes a preus populars, tapes, rebujito i moltes coses més.

“Esperem que vingui gent de molts pobles de la província, com Castelldefels, Terrassa, Santa Coloma, Sant Joan Despí, etcètera”, comenta Da Silva.

A més, ha confirmat l’assistència un argentí que té família a Castellar i que aprofitarà la visita. “L’any passat també vam tenir uns visitants alemanys”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris