Roser Rius, una de les víctimes del torturador Billy el Niño, rep el sac de mongetes del ganxet de part de l'organització del BRAM!. || Q. PASCUAL
Roser Rius, una de les víctimes del torturador Billy el Niño, rep el sac de mongetes del ganxet de part de l'organització del BRAM!. || Q. PASCUAL
18/03/2019 Cultura
L'onzena edició d'El BRAM! es tanca amb 1.845 espectadors i amb una valoració alta de les propostes

'El silencio de otros' s’endú el Premi del Públic en una edició en què més de la meitat de les pel·lícules s’han valorat per sobre del 8

El BRAM!, la Mostra de Cinema de Castellar, ha comptat amb un total de 1.845 espectadors, que han assistit a alguna de les 17 sessions incloses al programa de la Mostra. L’onzena edició del BRAM!, que ha tingut lloc entre el 7 i el 17 de març, s’ha tancat amb unes de les puntuacions dels films més altes de la seva història, amb una mitjana de 8,05 per part dels espectadors. De fet, 5 de les pel·lícules projectades aquest any figuren dins el rànquing de les 15 pel·lícules més ben puntuades des de l’any 2009. També es fa interessant constatar que el 85% dels 1.044 vots emesos pels assistents han tingut puntuacions que van entre el 7 i el 10.

 

La pel·lícula documental El silencio de otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, s’ha endut el Premi Especial del Públic. El film revela la lluita silenciada de les víctimes del llarg règim de Franco, que continuen buscant justícia. Rodada durant sis anys, amb un estil de cinema directe i intimista, la pel·lícula segueix les víctimes i els supervivents del règim a mesura que organitzen la “Querella Argentina” i confronten un “pacte de l’oblit” sobre els crims que van patir. El reconeixement del BRAM!, totalment simbòlic, consisteix en un sac d’1 quilo de mongetes del ganxet, producte típic castellarenc amb denominació d’origen pròpia.

 

Guanyadora del Premi Goya a millor documental i preseleccionada en una llista de 15 pel·lícules per competir a l’Oscar a millor pel·lícula de no ficció, la projecció d' El silencio de otros a l'Auditori Municipal de Castellar en el marc del BRAM! s’ha imposat amb una valoració mitjana de 8,96 punts, la més alta de la història de la Mostra, igualada amb Pride (guanyadora de l’edició de 2015). La guanyadora s’ha situat nou centèsimes per sobre de La noche de 12 años (que va obtenir 8,87 punts) i Arde Madrid (8,85 punts). A continuació, Un día más con vida (8,72 punts), La mujer de la montaña (8,64 punts), EnFemme (8,40 punts), Infiltrado en el KKKlan (8,24 punts) i Hotel Explotación: Las Kellys (8,13 punts). Més enrere es troben Un asunto de família (7,91 punts), The Miseducation of Cameron Post (7,69 punts), Carmen y Lola (7,65 punts), El reino (7,55 punts), Cold War (7,50 punts), El sopar (7,40 punts) i Entre dos aguas (6,33 punts).

 

A més a més, en aquest BRAM!, 10 votants del Premi Especial del Públic escollits per sorteig rebran com a recompensa a la participació un sac de mongetes del ganxet. L’organització contactarà al llarg d’aquesta setmana amb els guanyadors per comunicar-los que la seva butlleta ha resultat escollida.

 

El BRAM! 2019 ha registrat una assistència inferior a la d’altres edicions, amb un total de 1.845 espectadors, el que suposa una mitjana de 109 espectadors per sessió. L’organització ha valorat molt positivament les puntuacions del públic i atribueix la reducció d’espectadors, entre d’altres aspectes, al bon temps i a la coincidència amb el pont de Sant Josep. A la xifra de les projeccions del 7 al 17 de març, caldrà sumar-hi els prop de 3.100 alumnes dels centres docents de Castellar que al llarg de les darreres setmanes han vist alguna proposta cinematogràfica dins la secció del BRAM! Escolar. Per vuitè any consecutiu, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès ha estat organitzada conjuntament per l’entitat Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament de la vila.

Comparteix
M'agrada
Comentaris