‘Of fathers and sons’ es projecta divendres 9, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. ||CEDIDA
‘Of fathers and sons’ es projecta divendres 9, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. ||CEDIDA
07/11/2018 Cultura
L’Auditori Miquel Pont acull la projecció ‘Of fathers and sons’

El testimoni d’una família jihadista en primera persona, al DocsBarcelona del Mes

Marina Antúnez

L’Auditori Municipal Miquel Pont acull, divendres a les 20 hores, la projecció del DocsBarcelona del Mes Of fathers and sons, un interessant documental de Talal Derki, director que va conviure dos anys i mig amb la família d’un pare jihadista, Abu Osama, membre de l’antic front AlNursa, la branca d’Al-Qaeda a Síria. “Talal és un director de cinema sirià que va estudiar a Grècia i que s’ha mogut molt pel món islàmic”, diu Oriol Font, responsable del DocsBarcelona del Mes a Castellar. “Ha trigat dos anys a fer el documental, infiltrat a la família”.

 

A la projecció, s’ha convidat Jordi Llaonart, periodista, arabista i islamòleg que coneix bé el drama sirià perquè també hi va viure de jove. Hi haurà col·loqui amb ell després de la projecció. “Estem acostumats que ens expliquin les notícies terceres persones però no són els protagonistes”, diu Llaonart. En el documental, “es posa el micròfon davant dels qui agafen el rifle i s’enfronten a l’exèrcit, dels qui adoctrinen els fills en l’odi”, i afegeix que “la guerra ho desmunta tot, no només el territori, es desfan famílies, la gent mor, i la gent es redirigeix cap a una altra manera de veure el món i parlar”.

 

La pel·lícula és testimoni de com els fills d’Abu Osama, des de ben petits, són entrenats com a paramilitars per convertir-se en soldats de la jihad. Els petits creixen sota l’empara d’un pare que creu profundament que la societat viu sota les lleis de la xaria.

Comparteix
M'agrada
Comentaris