Conferència sobre il·luminació led a càrrec de Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar. || CEDIDA
Conferència sobre il·luminació led a càrrec de Joan Juni, president del Grup Pessebrista de Castellar. || CEDIDA
04/06/2019 Cultura
Jornada pessebrista en el Dia de l’Associacionisme Cultural

El Grup Pessebrista de Castellar va organtizar una jornada plena d'activitats, el passat dissabte

Dissabte 1 de juny, Castellar del Vallès va acollir el Dia de l’Associacionisme Cultural, una jornada impulsada enguany a la vila per l’entitat del Grup Pessebrista de Castellar i que vol posar en valor les associacions culturals d’arreu del territori. Aquest acte era la primera vegada que s’organitzava a Castellar del Vallès.


L’any 2014, el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural. La Federació Catalana de Pessebristes cada any celebra aquest dia amb activitats culturals que serveixen per reunir pessebristes d’arreu de Catalunya i per difondre el patrimoni i la cultura pessebrista.


Prop de 200 pessebristes  van visitar la vila, dividits en tres grups, i van realitzar tres activitats. Una d’elles va ser el seguit de conferències sobre  il·luminació led, l’elaboració de pedres amb poliestirè i la pintura amb els colors bàsics, impartides respectivament per Joan Juni, Joan Romeu i Joan Sáez, respectivament.


La segona activitat va ser una visita guiada a l’església de Castellar i a la cripta dels Tolrà, a càrrec de l’historiador castellarenc Llorenç Genescà.  Els visitants van poder aprendre la història de l’edifici i la importància dels Tolrà per a la vila de Castellar.

 

Visita a l'església de Castellar amb guiatge de Llorenç Genescà. || CEDIDA

Visita a l'església de Castellar amb guiatge de Llorenç Genescà. || CEDIDA

 


La tercera activitat va ser una altra visita guiada a càrrec d’Albert Antonell i Núria Altimira. A part del context històric, van explicar detalls de l’arquitectura d’un dels edificis més emblemàtics del poble: l’ajuntament, també conegut com a Palau Tolrà. Els pessebristes van poder-lo veure per dins, on hi ha llocs excepcionals, com la capella. També es va observar la façana de FEDAC Castellar, Palau Tolrà, per Cal Miralles i Ca l’Alguer, mostra de la presència de l’estil modernista a Castellar.


Un cop realitzades les tres activitats, els pessebristes van poder triar entre visitar la 68a exposició de pessebres o anar a veure l’exposició-taller de la figuraire Montserrat Ribes.


Finalment, els tres grups van dirigir-se a l’Espai Tolrà per gaudir del Ball de Gitanes i els Bastons de Castellar. Després de la ballada, els pessebristes van gaudir d’un dinar on hi van assistir l’alcalde de la vila Ignasi Giménez, el regidor de cultura, Aleix Canalís, i el mossèn de Castellar, Txema Cot. L’acte es va cloure amb l’entrega d’un detall i diploma per a cada entitat assistent, i amb el parlament de Joan Juni.

 

Dinar pessebrista a l'Espai Tolrà. || CEDIDA

Dinar pessebrista a l'Espai Tolrà. || CEDIDA

Comparteix
M'agrada
Comentaris