IMG 7736_617x412
Orquestra de l'Escola Municipal de Música Torre Balada, en un concert de fi de curs a l'Auditori. || ARXIU
09/09/2020 Cultura
Les escoles de música reobren portes

Espaiart, Artcàdia i Torre Balada obren el curs amb incerteses però il·lusionades

Marina Antúnez

Espaiart reobrirà el curs com ja havia anunciat. De fet, ja va tornar a pujar a l’escenari, com els agrada dir-ho,  el passat dilluns dia 7 de setembre, amb l’inici de les classes a l’escola de Castellar del Vallès. “Aquest inici de curs es presenta atípic però no per això pitjor”, diu la direcció de l’escola. Per tal de tenir un control més exhaustiu, a nivell de circulació de persones - alumnat i professorat - i de poder comprovar que funcionen les mesures preses pel que fa al protocol intern de funcionament dins la pandèmia de la covid-19, les classes començaran en tres moments diferents entre el 7 de setembre i l’1 d’octubre. “Es faran de forma presencial amb totes les mesures necessàries”. Això passa per posar gel desinfectant a disposició, tan a l’entrada de l’escola com en totes les aules, l’ús de la mascareta ( l’escola disposa de mascaretes al servei de l’alumnat i professorat) i es prioritzarà l’ús compartit de la secretaria per a l’alumnat, on només es podrà entrar per fer gestions de forma puntual. Espaiart podrà oferir totes les activitats que li han donat vida fins ara, tan les dels instruments individuals, grups instrumentals, corals, com els grups de teatre.

 

A l’escola de música Artcàdia comença el curs amb molta il.lusió “de retrobar-nos amb els alumnes intentant la màxima normalitat”,  explica la direcció de l’escola, i garantint la seguretat a les classes i instal.lacions, adaptant-les a la nova situació. Tot i que aquestes dues setmanes de setembre ja han realitzat activitat d’estiu amb les agrupacions,  les classes del curs començaran el 15 de setembre i seran presencials,  “però també oferim l’opció online si ens ho demanen, i algun alumne ja s’hi ha acollit”. La nova situació ha comportat una replanificació d’espais, ràtios d’alumnes, tenint en compte que “nosaltres treballem amb dos formats: individual i de grup”. Les classes individuals són més fàcils de gestionar ja que la majoria porten el seu instrument, excepte en el cas del piano, on cal assegurar una bona neteja. “En el cas dels instruments de vent també s’està mirant la posibilitat de tenir alguna pantalla protectora”. S’ha optat, en algunes activitats com les Orquestres, desdoblar els grups i fer-los més petits i adaptar la forma de treballar. També es reorganitzaran els espais de l’escola per programar les classes evitant les aules més petites. “Dotarem cada aula del material per a la desinfecció entre classe i classe i també la ventilació”. A l’estiu, els casals d’Artcàdia han anat molt bé. Tot i així, “ens preparem per si algun moment es dóna la situació de confinament o quarentena”. Una opció és la de fer el seguiment online. Queda clar que s’haurà de conviure amb la incertesa i ser flexibles per adaptar-se a cada moment. “El que sí que teníem clar és que volíem treballar per fer possible que la música tornés vivament i pensem doncs que hem fet tot el possible perquè així sigui”.


L’Escola Municipal de Música Torre Balada iniciarà el curs amb normalitat el proper 15 de setembre amb un total de 160 alumnes matriculats i amb l'adopció de mesures de prevenció de la COVID-19. “S’ofertarà formació presencial i també telemàtica per a tots els alumnes que ho demanin”, apunta el regidor d’educació, Joan Creus. Les assignatures que s’impartiran, tan d’instrument com de veu, són les previstes segons les que habitualment ofereix l’escola. L’espai de Torre Balada ha adequat els espais a les condicions necessàries de seguretat per evitar contagis, així com també es posen a disposició de l’alumnat els productes higiènics i desinfectants necessaris. 

 

Una de les novetats d’aquest any és la creació d’una orquestra sènior. La formació, que començarà de moment pels instruments de corda fregada (violí, viola, violoncel i contrabaix), és oberta a tothom amb ganes de formar-ne part i per participar-hi cal trucar al telèfon de l’Escola (937144322) o enviar un correu electrònic a escolamusica@castellarvalles.cat.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris