Quim Aguasca, dels Firewoods, tocant al Casterockfest
Quim Aguasca, dels Firewoods, tocant al Casterockfest Quim Pascual
11/07/2019 Cultura
El rock no s'atura durant el juliol

Després de la primera jornada del Casterockfest19, el Calissó d'en Roca encara viurà dues actuacions més

G.P

Divendres passat, el vespre va caure a ritme de rock. Va arrencar el Casterockfest amb una doble ració musical. La plaça Calissó va acollir el concert d’Els Visitants i dels Firewood, en la primera jornada del festival que encara omplirà dos vespres més de juliol i que, com a denominador comú de totes les bandes que hi participen, hi ha la presència de castellarencs.

 

Des de la terrassa del Calissó d’en Roca o a primera fila, el públic va poder gaudir de les dues actuacions musicals en un ambient relaxat, mentre rebia des de l’escenari dosis desbocades d’energia. Una experiència per viure el rock de manera única.

 

Els primers a tocar van ser Els Visitants, una formació de folk-rock nascuda el 2010 que interpreta temes propis, però també versions. Com a castellarenc, incorpora el bateria Xavi Rodríguez, acompanyat de Marc Campins (veu i harmònica), Marc Casulleras (guitarra solista) i l’egarenc i impulsor del grup, Lluís Paloma (guitarra rítmica i teclat). Els temes de la primera maqueta de la formació, cantats en català, són ‘Polskie Nagara’, ‘Hotel Renaissance’, ‘U.F.O’ o ‘Vol de Nit’.

 

La tarda va continuar amb els Firewoods que, com totes les bandes que toquen en el festival, també té els seus castellarencs, el músic Quim Aguasca, veu i guitarra i el baixista Álvaro Raigón. Acaben de compondre la banda Javier López (guitarra, harmònica i veu) i David Martínez (bateria).

 

La banda de rock folk, que canta en anglès, s’inspira, orgullosament, en un so dels anys 70 i en l’estil americà. Les guitarres de Firewoods tenen caràcter i ho van fer saber. També les veus, entregades per cantar tots els temes propis de la formació, entre els quals ‘Sugarman’, ‘Southern star’ o ‘Fly with janis’. Segons explica la formació, molt aviat sortirà un disc amb les cançons pròpies, que, des que va néixer el grup, han anat substituint totes les versions que interpretaven als primers concerts. El grup, aquest dissabte, repetirà actuació, al Wild Geese, de Sabadell, a les 23 h.

 

El Casterockfest està organitzat pel líder dels PIK, Manel Rovira, i el Calissó d’en Roca. La cita portarà a escenari els Rootoons, el 12 de juliol, i Walking to the bar, el 19. Respecte a l’afluència al concert, Quim Aguasca, un dels habituals a les Jam Sesion dels dijous al Calissó d’en Roca, considerava: “No hi havia la gent que haguéssim volgut. Ens vam trobar que hi havia programades més coses i costa mobilitzar Castellar, a vegades. Tot i això, la gent que va venir estava contenta, s’ho va passar bé i va gaudir”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris