Les set cabretes, a l’espectacle ‘El llop ferotge’ de la Cia. del Príncep Totilau. || CEDIDA
Les set cabretes, a l’espectacle ‘El llop ferotge’ de la Cia. del Príncep Totilau. || CEDIDA
03/12/2018 Cultura
‘El llop ferotge’ va visitar l’Auditori Miquel Pont

L'espectacle de la Companyia del Príncep Totilau va recuperar tres contes clàssics

Marina Antúnez

Les dosis d’humor van acompanyar els petits espectadors que diumenge van veure l’espectacle El llop ferotge, de la companyia del Príncep Totilau. A partir de tres contes clàssics com La Caputxeta vermella, Els tres porquets i Les set cabretes, el muntatge explora els límits del bé i del mal. En aquest sentit, El llop ferotge ens situa en un jutjat, després que el llop hagi estat caçat després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets.

 

Una actriu encarna el paper de la Montserrat, una dona de fer feines,; una altra actriu se’ns presentarà com l’advocada del llop, i encara apareixerà un tercer actor que s’ocuparà del paper del jutge. El llop s’ha d’enfrontar a un judici popular, on les testimonis seran la mare de la caputxeta, la mare dels porquets i la mare de les cabretes. Tant com pot, el llop justificarà les seves accions amb l’argument de la fam que passa des de fa dies sense que ningú l’ajudi a posar-hi remei. Per contrapartida, els arguments  de les testimonis explicaran, a través d’unes enginyoses titelles, les tres històries conegudes per tot el públic. I la música acompanya cada història com un personatge més. 

 

En un moment de l’espectacle, l’advocada baixa a la platea per a preguntar als nens i nenes què pensen: el llop és bo o és dolent? Tots coincideixen, almenys a la funció castellarenca, que el llop és ben dolent. Tot i que hi ha qui afirma que fins i tot n’ha pogut acariciar un, de llop! L’espectacle s’acaba sense blanc ni negre. I qui sigui bo del tot que tiri la primera pedra.

Comparteix
M'agrada
Comentaris