‘El llop ferotge’ de la Companyia del Príncep Totilau. || CEDIDA
‘El llop ferotge’ de la Companyia del Príncep Totilau. || CEDIDA
30/11/2018 Cultura
‘El llop ferotge’ clou la temporada familiar

L'Auditori Muncipal acull diumenge l'espectacle de la Companyia del Príncep Totilau

Marina Antúnez

El llop ferotge, l’obra interpretada per Clara Dalmau, Jordi Hervàs i Ares Piqué, es podrà veure aquest diumenge a les 12 hores a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Es tracta d’un espectacle ideat per la companyia del Príncep Totilau, de Sant Martí de Tous (Anoia), i compta a l’escenari amb tres intèrprets (Clara Dalmau, Jordi Hervàs i Ares Piqué), màscares i titelles. “L’objectiu és fer riure el públic”, explica el director del muntatge, Marc Hervàs, que afegeix que “és un espectacle pensat per a infants a partir de 3 anys però que agradarà també als adults”.

 

És un espectacle amb el llop com a personatge principal, “que és un dels personatges més famosos de la literatura infantil i dels contes populars”, diu Hervàs. La companyia ha reunit tres contes coneguts: Les set cabretes, Els tres porquets i La Caputxeta Vermella. Han capturat el llop, l’han detingut  i el porten a judici. “Intentem reflexionar sobre la maldat o bondat del llop, però no desmitifiquem”, afegeix Hervàs.

 

El fet que sigui un judici permet aquesta reflexió pública. “De fet, a la realitat, sovint ens manipulen entre aquestes dues situacions de bondat i maldat”. A vegades, se’ns pot fer canviar de parer “a través d’una llagrimeta, i de fet, a l’espectacle hi apareix un personatge que expressa això”.

 

La companyia touenca s’ajuda d’una escenografia de titelles elaborades per Martí Doy i també dona molta importància la música. En aquest sentit, Ildefons Alonso ha fet les adaptacions musicals perquè “cada conte tingui una música molt diferent”. La companyia ha creat una música d’estil mediterrani per al conte de Les set cabretes, una altra més folk i americana per a La Caputxeta Vermella i una música més festiva i desenfadada pel conte de Els tres porquets.

 

Hervàs explica que es tracta d’un espectacle molt divertit fet amb titelles, màscares i interpretació d’actors i que el fet de tenir com a elements argumentals contes molt coneguts “fa que la gent ja sàpiga que ve a veure i no tingui tanta por de dur al teatre els seus fills i filles”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris