D’esquerra a dreta, Albert Triola, Biel Duran i Sara Espígul a l’obra ‘Ovelles’, de la Flyhard Produccions. || CEDIDA
D’esquerra a dreta, Albert Triola, Biel Duran i Sara Espígul a l’obra ‘Ovelles’, de la Flyhard Produccions. || CEDIDA
10/05/2019 Cultura
Doble sessió d’‘Ovelles’ a l'Ateneu

Dissabte arriba una proposta de Flyhard Produccions protagonitzada per Sara Espígul, Biel Duran i Albert Triola

Marina Antúnez

Dissabte arriba a la Sala de Petit Format de l'Ateneu, en doble sessió a les 18 h i 20.30 h, l’obra Ovelles, de Carmen Marfà i Yago Alonso, protagonitzada per Biel Duran, Albert Triola i Sara Espígul. Aquest obra clou el cicle teatral hivern-primavera a l’Auditori. Es tracta d’una comèdia sobre tres germans  a qui els toca una herència molt insòlita de part d’un tiet avi. “Els toquen 512 ovelles!”, explica Albert Triola.

 

Aquest serà el punt d’inici de la comèdia, en què els tres germans es trobaran per decidir què han de fer-ne, amb aquesta herència. “Això és una excusa perquè es trobin els tres germans”, afegeix Triola. Amb aquest motiu, els coneixerem, els veurem, i els passaran moltes coses. “No és una comèdia de l’absurd, és clàssica”. Comença amb una idea boja, original i divertida i, al principi, “la gent riu molt”. A poc a poc, se’n va cap a un altre lloc, a mesura que anem coneixent els germans. També coneixerem els seus problemes, què els passa. “El final és amarg, perquè coneixem més com són, se’n va cap a un lloc més dramàtic i més tendre”, segons Triola. Efectivament, la comèdia té una dosi important de tendresa i sensiblitat.

 

Els tres germans són absolutament urbanites, “i això provoca molt riure, perquè no saben què fer amb una herència com aquesta, no tenen ni idea de com gestionar-la, unes ovelles, imagina’t”. Com passa amb les bones obres, Ovelles no té només un tema central, sinó que parla de tot. “Si bé parla de l’amor entre els germans, de les relacions, de la crisi dels personatges envers els temps que corren, etcètera”.

 

Amb Biel Duran, “havíem treballat fa 20 anys junts a ‘La filla del mar’ i amb la Sara, mai”, comenta Triola. La feina actoral ha funcionat molt bé, perquè s’ho han passat molt bé.

 

La crítica i el públic han valorat molt positivament la proposta de Flyhard Produccions. “La gent ens diu que semblem germans de debò”. Aquest aspecte s’ha vist afavorit pel fet que “hem tingut molt temps per assajar-la, i això no és habitual en alguns projectes teatrals actuals”. L’actor tenia bones sensacions perquè s’ho passava molt bé assajant, recorda, i quan es va estrenar va corroborar que l’obra interessava.

 

Un altre aspecte que també ha motivat Triola és el fet de treballar amb autors vius. “La Carmen i el Yago tenien les idees molt clares, però haver pogut pactar amb ells algunes propostes ha estat molt interessant”. Conjuntament, “hem fet un ‘working progress’”. La feina és bàsicament actoral, i s’acompanya d’una escenografia del tot realista.

 

És el primer cop de la gira de primavera que la companyia farà doble funció. “Això és molt bona senyal perquè vol dir que hi ha hagut molta demanda”. La idea és seguir girant l’obra Ovelles encara durant la tardor que ve.

Comparteix
M'agrada
Comentaris