BRAM! Escolar. Al centre, el Sr. Claqueta.
BRAM! Escolar. Al centre, el Sr. Claqueta.
04/02/2019 Cultura
Comença el 6è BRAM! Escolar a l’Auditori

Una novetat és que els alumnes (de P3 a 2n batxillerat) poden votar els films

Marina Antúnez

Dimarts, 5 de febrer, arrenca el sisè BRAM! Escolar. 3.100 alumnes de P3 a segon de batxillerat tindran l’oportunitat de veure pel·lícules programades conjuntament per l’entitat Club Cinema Castellar i la Guia Didàctica a l’Auditori Municipal Miquel Pont. S’han programat un total de 16 projeccions durant cinc setmanes.

 

Una de les novetats d’enguany és que els alumnes podran valorar les pel·lícules que vegin. “Els adults ja voten les pel·lícules del BRAM! i ara també ho afegim al BRAM! Escolar”, diu Mercè Costa, responsable de la Guia Didàctica.

 

Al BRAM! Escolar es proposen pel·lícules “que no deixin indiferents els alumnes, que s’emocionin i reflexionin amb el que vegin”, afegeix Costa. En aquest sentit, les propostes s’allunyen dels cercles comercials. A més, s’intenten triar en funció de les diferents edats i es treballen, abans i després, a l’aula. En aquest sentit, “totes les pel·lícules tenen un o més dossiers pedagògics” que els mestres treballen a classe.

 

Enguany, per als de P3 es repetirà El Meu Primer Festival, un recull de curtmetratges impulsat per l’Associació Cultural Modiband “que  està dinamitzat pel Senyor Claqueta”, recorda Costa. Els alumnes de P4 i P5, que fins ara també veien el mateix que P3, enguany veuran un llargmetratge titulat El Grúfal i la filla del Grúfal.

 

Per als de primer i segon de primària es projectarà La malvada guineu ferotge, “una pel·lícula d’animació francesa molt divertida, feta a partir d’aquarel·la”, segons Costa.

 

Els de cicle mitjà (tercer i quart de primària) veuran La revolta dels contes, un film que es basa en una col·lecció de versos de Roald Dahl i que recupera personatges de contes clàssics per donar-los la volta. “Per primera vegada, la projecció també anirà acompanyada d’animació”.

 

Per 5è i 6è de primària s’ha previst el documental Camí a l’escola, on els alumnes podran conèixer com s’ho fan diversos nois i noies d’arreu del món per anar a classe cada dia.

 

Els alumnes del primer cicle d’ESO veuran La família Belier, una comèdia dramàtica francesa al voltant d’una família en què tots els seus integrants són sords menys la Paula, de 16 anys. L’altre film, adreçat a alumnes de segon cicle d’ESO i de l’Escola d’Adults és Yo, él y Raquel, una pel·lícula guanyadora al Festival de Sundance 2015 que explica una història d’amistat entre alumnes d’institut.

 

Pride serà la proposta per als alumnes de Batxillerat. Explica la història d’un grup de gais i lesbianes que es mobilitza per donar suport a les vagues mineres que van tenir lloc l’any 1984 al Regne Unit. L’any 2015 ja va rebre el Premi del Públic al BRAM! i va ser la més ben valorada pels espectadors en les 10 edicions. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris