zweCeiQ_1440x961
Moment del mapping 'El cant dels ocellots' a l'església de Sant Esteve. || Q. PASCUAL
12/09/2021 Cultura
'El cant dels ocellots', una projecció amb missatge

L'impressionant projecte de Lluís Campmajó i el seu equip es pot veure en diverses sessions, per Festa Major

Marina Antúnez

La projecció 'El cant dels ocellots' de Lluís Campmajó i el seu equip va lluir els dies 10 i 11 i encara lluirà aquest diumenge a la façana de l'església de Sant Esteve. La quantitat i la qualitat, en aquest cas, s'han de deslligar. Perquè la projecció és molt curta, de tan sols tres o quatre minuts, però la complexitat d'imatges que s'hi projecten i missatges que es transmeten al públic no deixen indiferent a ningú. Les imatges s'acompanyen de so i de veus en off, que narren el que és un conte visual que ens fa reflexionar sobre aquesta absurda manera que els humans tenim de funcionar, anant sempre depressa. Sense voler alliçonar a ningú, Campmajó ens posa davant d'unes imatges que parlen, que envien un missatge. Cal anar tan depressa per la vida? Ens és bona, una societat tan estressada? 

 

Davant d'aquesta reflexió, 'El cant dels ocellots' és també un treball estètic, on els colors i els moviments fan gaudir molt els espectadors i el transporten als tradicionals dibuixos animats, semblants als dels primes mestres com Len Lye, Norman McLaren o Walt Disney. De fet, segons Campmajó, el projecte també vol ser un homenatge als pioners de l'animació al cinema. L'espectador queda atrapat, veient com la façana de l'església de Sant Esteve pren vida durant uns minuts. El rosetó, imponent al centre, també pren vida i es va transformant al llarg de la narració. Els ocellots, protagonistes del conte, van apareixent i desapareixent a mesura que avança la història. Quan arriba el final, el conte es tanca amb el comiat de l'ocellot, i a dintre el nostre cap ens queda, ben gravat, aquesta voluntat, la d'aturar aquesta pressa que no ens condueix a res.

 

La feina que es pot veure aquesta Festa Major 'El cant dels ocells', encapçalada per Campmajó, es completa amb el guió de Plàcid Garcia-Planes. La música és de Berni Mora i els encarregats de l'animació 2D han estat Marc Calvet, Jaume Oscman i el mateix Campmajó. Les veus en off són de Bernat Garriga i Marta Rebordosa. Campmajó va ser l'encarregat també de realitzar el mapping que es va projectar al pregó de l'any 2016 a Castellar del Vallès. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris