856d56f0 3dce 4756 afa2 9e384a4c3d93_950x634
Cartell de l'activitat 'De veu i vi'. || AJUNTAMENT
18/09/2020 Cultura
Brindis a la natura i a les escriptores de casa nostra

‘De veu i vi’ és la proposta literària que combina lletres, música i vi

Redacció

Aquest divendres, a les 19.30 hores, el Parc de Colobrers acull  un acte que s’emmarca amb temps de verema. ‘De veu i vi, la combinació quasi perfecta’ vol ser una proposta literària, de música i de vi, gratuïta però amb inscripció prèvia i limitada –entrades ja exhaurides.  ‘De veu i vi’ ha estat gestada a Castellar amb la gent de Castellar i amb la intenció, justament, d’utilitzar la matèria primera local per deixar aflorar emocions i conèixer millor l’entorn que ens envolta. 


D’una banda, la literarura hi apareixerà a través de diverses escriptores catalanes que s’han apropat al món del vi en les seves ficcions, ja sigui escrivint-lo d’una forma anecdòtica o utilitzant-lo com a tema en els seus textos. Són autores de casa nostra, que escriuen en moments històrics diferents, i amb estils i intencions diverses. En aquest sentit, l’acte vol homenatjar-les. 


En concret, sentirem fragments de T’estimo si he begut, d’Empar Moliner;  El silenci de les vinyes, de l’escriptora castellarenca Gisela Pou; Solitud, de Caterina Albert (Víctor Català); El temps de les cireres, de Montserrat Roig; Dones, d’Isabel-Clara Simó; La germana, l’estrangera, de Maria Mercè Marçal; i poemes de la castellarenca Sílvia Melgarejo.


Els rapsodes encarregats de les lectures seran actors i actrius de casa: Agnès Hernández, Albert Ibars, Mònica Mimó, Gabi Ruiz i Marina Antúnez. 


D’altra banda, s’interpretaran peces musicals a càrrec dels músics castellarencs Mariona Roca (veu) i Òscar Tortosa (guitarra), que interpretaran “Lilac wine”, de James Shelton; “Vinyes verdes”, de J. M. de Sagarra en la versió de Llach i Ovidi Montllor; “Jo mai mai”, de Joan Dausà, i “Pa amb oli i sal”, de Blaumut.


A més de la literatura i de la música, el tercer protagonista de l’acte serà el vi, una matèria que explicarà Adrià Garriga, responsable de la vinya de La Muntada, a la Vall d’Horta. Ell ens recordarà el passat vitivinícola del nostre entorn i amb ell podrem tastar el vi que elaboren a la masia, de producció ecològica.


La sessió està coordinada per Marina Antúnez i organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellar. S’han tingut en compte totes les mesures de precaució per fer-lo un acte sense risc i segur. En cas de mal temps, l'activitat quedarà postposada.

Comparteix
M'agrada
Comentaris