Nous llibres LGTBI de la Biblioteca Municipal._617x412
Nous llibres LGTBI de la Biblioteca Municipal. - M. Antúnez
26/06/2020 Cultura
La biblioteca refresca el juliol amb actes culturals

Activitats familiars i per a adults ompliran l’espai exterior, commemorant també el Dia LGTBI

M. A.

Aquest mes de juliol, la Biblioteca Municipal Antoni Tort ja reobre les portes amb normalitat. Des de la setmana passada, l’accés ja és lliure per a l’usuari. A més, ha programat diverses activitats culturals familiars i per a adults, reivindicatives i lúdiques, que ja podran ser presencials. Les propostes són del tot ben rebudes per a un públic que ha vist restringida l’activitat cultural presencial a Castellar del Vallès. 


En aquest sentit, el proper dissabte, 27, a les 11.30 hores, el servei municipal commemora el Dia de l’Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI) amb una sessió de contes adreçada al públic infantil. Marina Antúnez i Jaume Clapés explicaran diverses històries amb protagonistes que ens expliquen com viuen, gaudeixen o pateixen la seva identitat, de la seva realitat familiar, de la seva condició de nen i nena. Sabrem com se senten, quines il·lusions tenen i com les gestionen. Tot plegat, per entendre que vivim en una societat diversa i que aquesta és una gran riquesa. L'entrada serà lliure fins a exhaurir la capacitat permesa.


Encara per posar en valor el Dia LGTBI, dimarts 30 de juny s’ha programat un segon acte, en aquest cas, per a adults. Tindrà lloc a les 20.30 hores al Pati de les 3 Moreres i consistirà en una lectura de relats de fragments extrets de diferents llibres LGTBI, alguns d’ells, adquirits a la llibreria Antinous de Barcelona. En aquest cas, llegiran els actors i acrius Clara Sellés, Sara Schkot, Jaume Clapés, Marina Antúnez, Héctor Hernández i Mònica Mimó. S’han escollit fragments del llibre Carol de Patricia Highsmith; de Diari d’un adolescent gai, d’Iñigo Lamarca;  Ariel i els cossos , de Sebastià Portell; relats lèsbics escrits per dones lesbianes extret del llibre I visqueren felices, i poemes de Maria Mercè Marçal, que aniran enllaçant els textos narratius. L'aforament també quedarà limitat al màxim de persones permeses, amb entrada lliure.


Les activitats de la biblioteca seguiran el dia 2 de juliol amb una nova sessió del club de lectura de novel·la. La tertúlia també es farà de forma presencial, a partir de les 20.30 hores, al Pati de les 3 Moreres, i girarà al voltant dels llibres Beatriz y los cuerpos celestes, de Lucía Etxebarría, i L’amic retrobat, de Fred Uhlman. La sessió estarà conduïda per Joana Zoyo. Per a dijous, 9 de juliol, s’ha programat un recital d’El comte Arnau, de Josep Maria de Sagarra. L’actor Joan Solé recitarà els versos del poeta, acompanyat per la flauta de bec de Maria Rovira. L’acte tindrà lloc a les 20.30 hores al Pati de la Biblioteca. 


D’altra banda, de forma telemàtica, el dia 7 de juliol s’enceta un homenatge que es vol retre a Josep Maria Benet i Jornet. En aquest sentit, s’ha preparat un acte titulat Paraula de Benet i Jornet que començarà el dimarts amb la lectura d’un fragment d’Elisabet i Maria: inspirada lliurement en Schiller, a càrrec de Bet Tena i Mònica Mimó. S’emetrà per l’Instagram de la biblioteca @bibliotecaantonitort.

Comparteix
M'agrada
Comentaris