El Cor Sant Esteve actua amb dues corals més, diumenge.
El Cor Sant Esteve actua amb dues corals més, diumenge. Quim Pascual
04/06/2019 Cultura
Aprendre compartint escenari

Aquest dissabte, l'Auditori Miquel Pont va acollir un concert conjunt del Cor Sant Esteve i el Cor Infantil de l'Orfeó Català

G. Plans

Una de les coses boniques de col·laborar amb algú és aprendre’n. Tot i la diferent dedicació entre el Cor Sant Esteve i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, l’experiència de compartir escenari va ser enriquidora per a les dues formacions, tal com va quedar constatat aquest dissabte a la tarda, a l’Auditori Municipal. També va quedar clar que comparteixen la mateixa gran passió per la música.  

 

La directora del Cor Infantil de l’Orfeó Català, Glòria Coma, i Jaume Sala, del Cor Sant Esteve, van acordar un repertori divers i, tal com indica el títol ‘Un tastet d’espiritualitat’, amb cançons reflexives. “Són textos lligats a les emocions, a les experiències. Per la canalla, l’espiritualitat és una cosa molt vivencial, en canvi per nosaltres és més conceptual. I hem volgut despertar aquesta part espiritual que, si hi estàs atent, hi és a tot arreu”, explicava Sala.

 

 

 7R 1869

La percussió corporal és una tècnica que domina el Cor Sant Esteve - Q.Pascual

 

L’actuació va arrencar amb una cançó conjunta, A Little Jazz Mass (Bob Chilcott). Aleshores, el Cor Infantil va interpretar dues cançons en solitari i, seguidament, el Cor Sant Esteve en va cantar dues més. El concert va acabar amb quatre cançons més cantades conjuntament. Durant el repertori, es van alternar moments de major i menor intensitat, amb instants íntims, reflexius.

 

Entre els cantaires de les dues formacions hi ha diferències musicalment. Precisament, posar-les en comú va ser el més enriquidor. “Estudien llenguatge i fan molts concerts d’alt nivell. Estan molt habituats a escenari. Per nosaltres, és molt bo que compartim experiències amb cors de nivell més alt. Sempre va bé posar-se el llistó amunt”, reflexionava el director del Cor Sant Esteve.

 

 

 7R 1982

Glòria Coma, directora del Cor Infantil de l'Orfeó Català - Q.Pascual

 

 A7 9714 1

El Cor Infantil de l'Orfeó Català està format per cantaires d'entre onze i setze anys - Q.Pascual

 

Glòria Coma, qui va ser directora del Cor Sant Esteve, i des del 2008 és al capdavant del Cor Infantil de l’Orfeó Català, també va agrair compartir escenari amb el cor castellarenc: “És increïble el que fan i el nivell que hi ha. Té un mèrit impressionant que aprenguin cançons complicades de memòria. I en canten moltes a cappella, sense acompanyament, amb una afinació perfecte. I hem après aquestes percussions corporals que fan”. I per qui es perdés el concert, tindrà una segona oportunitat el 28 de setembre, al Petit Palau.

 

 

 A7 9678 1

El concert va acabar com havia començat, amb una actuació conjunta - Q.Pascual

Comparteix
M'agrada
Comentaris