'El castillo del descanso eterno' és l'obra que va tancar la 20a edició d'Arc de Sant Martí - R.G.
'El castillo del descanso eterno' és l'obra que va tancar la 20a edició d'Arc de Sant Martí - R.G.
14/06/2019 Actualitat
Vint anys d’Arc de Sant Martí

L’obra de teatre ‘El castillo del descanso eterno’ protagonitza la cloenda de la 20a temporada del Programa de Salut Mental de Castellar

R.Gómez

La salut mental és un dels pilars del benestar personal, i és per això que, iniciatives de proximitat com l'Arc de Sant Martí, són tan importants, un petit oasi on aixoplugar-se, créixer i respirar, omplir el pit de bones vibracions i agafar embranzida per al dia a dia. L'Arc de Sant Martí ha bufat aquesta temporada vint espelmes, vint anys al peu del canó amb una proposta integral d'acció envers les persones amb problemes de salut emocional o mental, i els seus familiars. A tall, d'exemple entre les activitats que s'hi duen a terme destaquen tallers de relaxació, de dinàmica de grup, d'horticultura ecològica o banys de bosc.

 

Joan Elvira, Cap de Salut de l'Ajuntament i un dels principals impulsors del projecte Arc de Sant Martí, va fer una valoració "molt positiva" d'aquests vint anys de feina. Elvira va destacar la gran "implicació de totes les persones que formen part de la proposta, monitors, professors i usuaris", i va apuntar que la programació que s'ofereix se suma a les activitats que es duen a terme de la mà de Suport Castellar – Salut Mental. En aquest sentit, el regidor de Salut i Serveis Socials, Joan Creus, també va voler reconèixer la bona feina dels voluntaris i els professionals que s'han involucrat en un projecte multidisciplinar amb la salut mental com a punta de llança, que "any rere any va millorant" i que compta amb "el treball en xarxa de diverses entitats i de l'Àrea Bàsica de Salut".

 

 

UN CASTELL TERRORÍFICAMENT DIVERTIT
La jornada de cloenda del curs, que va tenir lloc dijous passat a la Sala de Petit Format de l'Ateneu, va estar marcada per la representació de la comèdia El castillo del descanso eterno. Es tracta d'un espectacle de nova fornada, creat des de zero pels membres del Grup de Teatre Arc de Sant Martí que dirigeix María Hernàndez i que compta a les seves files amb Mari Carme Busquets, Mari Erena, Pilar Mayor, Antonio Moya, Julián Mercado, Maria Lluïsa Pedret i Isabel Rodríguez. Durant la funció també es van sumar a l'equip titular Montse García de Psicovallès i la voluntària Mireia Sande.

 

IMG 3120

Els monstres del castell, a punt per reviure - R.G.


Quant al fil argumental de El castillo del descanso eterno, l'espectacle ens proposa un descens als inferns. Una jove fumadora empedreïda mor ennuegada per un xupa-xup. Un cop es transforma en una ànima en pena, decideix que a l'inframón fa massa calor i pacta amb el dimoni que es retirarà a la mansió on viuen diversos monstres com ara un parell de bruixes ben divertides, un vampir amb vocació de model, un parent de Frankenstein amb el ritme als malucs, i l'elegant i fastuosa Mortícia, que sempre havia volgut ser una vedette, com ella mateixa reconeix, a l'estil de Norma Duval.


Amb l'arribada del nou esperit a la casa, els monstres, que feia més de 2.000 anys que no rebien cap visita, es revolucionen i decideixen que ja n'hi ha prou d'estar morts i posen en marxa un pla per tornar al món dels vius. I a partir d'aquí, El castillo del descanso eterno es desferma amb música, ironia i fins i tot un pessic de ball. Un còctel de bon humor que es va contagiar des de l'escenari fins al públic, que va ovacionar els actors i es va quedar amb ganes de més. Per què, a qui no li agrada un bombó que li endolceixi la tarda?

 

IMG 3195

Els actors i actrius d'Arc de Sant Martí, rebent l'ovació del públic - R.G.


Després d'abaixar el teló, es va dur a terme el lliurament dels diplomes per part de l'alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Salut i de Serveis Socials, Joan Creus, a tots els participants dels diferents tallers del Programa de Salut Mental. L'alcalde va felicitar els organitzadors i els participants per la feina feta i per haver consolidat durant dues dècades aquest projecte de salut comunitària. D'altra banda, a més de la representació teatral, la jornada de cloenda va comptar amb una exposició artística a càrrec del grup de manualitats i una mostra de productes agrícoles de quilòmetre zero conreats pel grup que treballa l'hort ecològic de Cal Botafoc, una exposició que es va instal·lar al vestíbul de L'Ateneu.

Comparteix
M'agrada
Comentaris