Pòster campanya No és No
Pòster campanya No és No
07/08/2018 Actualitat
Una Festa Major lliure d'agressions sexuals

La Coordinadora Feminista i l’Ajuntament instal·laran un Punt Lila per Festa Major prevenir situacions de violència masclista

Castellar del Vallès tindrà un Punt Lila per gaudir d’una Festa Major lliure d’agressions sexuals. Promogut per la Coordinadora Feminista de Castellar del Vallès i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat Vilabarrakes,  s’instal·larà aquest espai d’informació i assessorament per prevenir situacions de violència masclista i d’acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes. 

 


Aquest punt estarà ubicat a l’espai Vilabarrakes, entre divendres 7 de setembre i dilluns 10 de setembre (la primera nit a la plaça de la Miranda i les altres tres al polígon industrial del Pla de la Bruguera). També n’hi haurà un altre de mòbil que funcionarà durant tot el recorregut del Correlokals, el divendres 7 de setembre.

 


La iniciativa s’afegeix a la campanya que per tercer any consecutiu es du a terme amb l’objectiu de promoure un a promoure una festa sense agressions sexistes. 
El Punt Lila comptarà amb diverses voluntàries que aniran identificades amb samarreta lila i que el proper 4 de setembre rebran una formació per part de la Regidoria de Programes Socials sobre l’atenció i assessorament que cal dur a terme en aquest espai i davant de diverses situacions de violència sexista.

 


Per aquests dies s’imprimiran 70 cartells amb el protocol a seguir per part de totes aquelles persones que visquin una agressió o se sentin assetjades. Aquests cartells es distribuiran a les diferents barraques i serveis sanitaris de Vilabarrakes així com a diferents punts d’informació del municipi. Així mateix, també es distribuiran adhesius amb el telèfon mòbil de la Policia Local al que s’ha de trucar en cas d’agressió sexista (696462050).

 


També s’han confeccionat 1.000 polseres amb el lema “Prou agressions. No és no”, que es distribuiran a diferents escenaris estratègics de la Festa Major. Cal recordar que, en cas que alguna persona pateixi o presenciï una agressió sexista, també es pot trucar al número de telèfon fix de la Policia Local (937144830) o al telèfon d’Emergències 112, que està actiu les 24 hores.


Només un sí és un sí

Fem pinya contra les agressions masclistes! 
1. No siguis còmplice! Apropa’t, ofereix-te, dona suport i ajuda si cal.
2. Si presencies un comportament sexista o una agressió sexual, actua!
3. Actuar és responsabilitat de tothom. 
4. Molestar i insistir no és lligar, és assetjar.
5. Assetjar, agredir o un comportament sexista sí és violència.
6. Si et sents assetjada, busca suport al teu voltant, no estàs sola.
7. Primer pot ser sí, i després pot ser no, tu poses els límits.
8. Segueix el teu criteri: si no estàs còmoda, marxa.
9. Sempre marques tu les regles i sempre pots dir no.
10. Les agressions mai les provoques tu.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris