Els alumnes de l’escola El Sol i La Lluna a l’hora de la sortida del col·legi el primer dia de classe
Els alumnes de l’escola El Sol i La Lluna a l’hora de la sortida del col·legi el primer dia de classe. || R. G.
12/09/2018 Actualitat
Un inici de curs amb poques novetats

Uns 4.050 alumnes han començat les classes als centres educatius de Castellar del Vallès

Aquesta setmana uns 4.050 alumnes han  començat les classes del nou curs  2018-2019  i ho han fet sense gaires novetats quant a la disposició de grups i de classes.  D’una banda, 3.590 alumnes d’educació infantil i primària i secundària van començar dimecres les classes - dels quals 654 corresponen a educació infantil i 1.614 a educació primària- i prop de 1.322 l’Educació secundària Obligatòria. Aquest divendres començaran les classes l’alumnat matriculat als estudis postobligatoris -306 a Batxillerat, 139 als cicles formatius de grau mitjà i superior i una quinzena al Programa de Formació i inserció d’auxiliar d’hoteleria-. 

A aquestes xifres s’hauran de sumar també els 225 alumnes matriculats fins ara a l’Escola Municipal d’Adults, els 140 que ho faran a l’Escola Municipal de Música Torre Balada a partir del proper dilluns 17 de setembre, els usuaris de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, i els infants de 0 a 3 anys de les vuit escoles bressol que hi ha a Castellar.

Les escoles bressol municipals, gestionades per l’empresa Suara Cooperativa, van començar el 4 de setembre el nou curs amb 140 alumnes inscrits, dels quals 46 corresponen a l’EBM El Coral i 94 a l’EBM Colobrers. Al Coral han quedat encara vacants quatre places.

Els alumnes que han tornat a classe han pogut comprovar que s’han fet algunes adequacions a les seves escoles. Per exemple, s’han canviat  les finestres dels dos edificis de l’Escola Bonavista,  s’han reformat els vestidors del gimnàs de l’Emili-Carles Tolrà, s’està arreglant l’escala de l’Escola Municipal de Música Torre Balada i “s’està pendent d’algunes tasques al col·legi Sant Esteve”, ha precisat la regidora d’Educació, Maria Antònia Puig.

D’altra banda, el departament d’Ensenyament ha fet obres d’adequació a l’escola Mestre Pla perquè en una ala del centre s’hi continuïn ubicant els grups de 1r d’ESO de l ‘Institut Castellar. El Mestre Pla “s’està convertint en un centre d’una sola línia i els grups de secundària poden conviure en una altra ala de l’escola”, constata Puig.  La regidora d’Educació també ha volgut felicitar per la seva nova tasca “les noves direccions que s’han incorporat en alguns centres - l’Institut Castellar i l’Escola Sant Esteve-.

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament seguirà aquest curs el pla per impulsar l’ensenyament de l’anglès. Una de les propostes destacades és la incorporació d’auxiliars de conversa als centres educatius de primària que donen suport lingüístic a les activitats programades pel tutor o tutora d’aula en el desenvolupament de les competències comunicatives i lingüístiques de l’alumnat. “És un suport important a l’aprenentatge. Cada centre adapta les hores per aprendre l’idioma al seu projecte educatiu de centre”, assegura la regidora d’Educació.

Enguany serà el primer curs que es completarà el grau superior de paisatgisme i medi rural que ofereix l’Institut Castellar. El centre amplia i completa la proposta d’estudis de la família professional agrària, ja que ofereix també un grau mitjà de jardineria i floristeria i un altre de producció agroecològica.

 

ESCOLA D'ADULTS

L’Escola Municipal d’Adults , que aquest estiu ha remodelat els espais, té obert fins al 28 de setembre el període d’inscripcions per als nous alumnes que vulguin cursar alguna de les disciplines de l’oferta formativa que s’impartirà al centre el proper curs 2018-2019. Per formalitzar les sol·licituds, les persones interessades s’hauran d’adreçar directament al centre, situat al carrer dels Pedrissos, 9 (tel. 93 714 83 55), en horari de dilluns a divendres de 9.30 a 12.30 hores i de 17.30 a 21 hores.

L’oferta formativa del centre s’amplia amb un curs d’informàtica. Es faran dues sessions setmanals, de 18.30 a 20 hores, en dies encara per confirmar. Es treballaran nocions bàsiques d’informàtica: entorn Windows (carpetes, arxius, finestres, disc extern de memòria, etc.), entorn Google (eines de cerca, Drive –textos, presentacions, formularis, full de càlcul, etc.–), Gmail, Google fotos, Youtube, aplicacions mòbils, gravació i edició de vídeo, xarxes socials, etcètera.  

 

DARRERA ACTUALITZACIÓ: DIJOUS 13, 13:45 h

Comparteix
M'agrada
Comentaris