Els operaris ja estan renovant el tram de la carretera de Sabadell comprès entre Doctor Pujol i Pedrissos
Els operaris ja estan renovant el tram de la carretera de Sabadell comprès entre Doctor Pujol i Pedrissos
10/07/2019 Actualitat
Un estiu ple d’obres a la via pública

L’Ajuntament ha previst una vintena d’actuacions a l’espai públic el juliol i l’agost

Cristina Domene

Coincidint amb l’arribada de l’estiu, l’Ajuntament ha intensificat les obres de millora de diversos espais. El gruix d’actuacions es distribueixen en tres grans apartats: la renovació de vials, les reformes que es fan als centres educatius aprofitant les vacances escolars i els treballs de remodelació de diversos equipaments. En finalitzar l’estiu s’haurà actuat en una vintena de localitzacions diferenciades del municipi, per un valor total d’1,6 milions euros. “Hem d’aprofitar l’aturada de l’estiu per intentar molestar el menys possible els ciutadans, sobretot en el tema de mobilitat i de reforma de les escoles”, ha afirmat el regidor d’Espai Públic, Pepe Leiva.
A la via pública es faran més d’una desena d’actuacions. “Hi ha actuacions d’arranjament, de manteniments de serveis, n’hi ha d’equipaments, però les més importants són les d’accessibilitat i les de seguretat, les que busquen millorar el servei a les persones”, assegura Leiva. És l’exemple de les reformes a les carreteres de Sabadell i Sentmenat.“Són grans actuacions”. L’Ajuntament està finalitzant les obres d’ampliació de voreres de la carretera de Sentmenat, en els trams compresos entre l’aparcament annex a l’Escola Municipal de Música Torre Balada i el carrer del Mestre Pla, aproximadament. Anteriorment, es va renovar i ampliar tota la zona de voreres entre els carreres del Mestre Pla i del Mestre Miró / Bonavista. A més, es renovarà el tram central de la carretera de Sentmenat a l’alçada del pas de vianants del carrer Montcada. Es renovarà el paviment interior per tal d’assimilar-lo al tractament dels carrers de vianants.

 

Ja s’estan finalitzant les obres d’ampliació de voreres de la carretera de Sentmenat

Ja s’estan finalitzant les obres d’ampliació de voreres de la carretera de Sentmenat / Aj. Castellar


Pel que fa a la carretera de Sabadell, es renovarà el tram comprès entre els carrers del Doctor Pujol i dels Pedrissos. L’actuació, que es farà als dos costats de la via, permetrà millorar l’amplada dels espais d’aparcament, de manera que els vehicles podran estacionar en condicions i no afectaran el trànsit de la calçada. Es renova també l’enllumenat públic del vial. Els treballs es portaran a terme per fases i afectaran parcialment la circulació, que es regularà amb semàfor i donant pas alternatiu. A més, mentre durin les obres, s’anul·larà l’aparcament.


D’altra banda, es remodelarà el carrer de Canyelles en tota la seva longitud, és a dir, entre els carrers de Sant Llorenç i de Sant Sebastià. La urbanització permetrà renovar els paviments de manera que el vial passarà a ser de plataforma única, incloent sistema de recollida d’aigües al llarg de tot l’eix del carrer.  Les voreres es formaran amb llambordes de formigó, i la calçada serà d’aglomerat asfàltic.


Més places d’aparcament
També s’ampliarà la vorera dreta del carrer de Clavé, entre la plaça del Molí i el carrer del Mestre Ros i es crearan 15 noves places d’aparcament a la zona de l’Espai Tolrà, situada en un extrem de la plaça de la Fàbrica Nova. Per això, s’eliminarà l’espai destinat a pipi-can, ja que n’hi ha un de proper, ampliat i renovat, a la plaça de la Miranda. També amb la intenció de guanyar places d’aparcament, s’enderrocarà  la casa de “Cal Sesé”, un immoble que es troba en mal estat a la cantonada dels carrers de Canyelles i Sant Llorenç. La deconstrucció d’aquesta casa permetrà habilitar provisionalment una zona d’aparcament lliure per a uns 8 vehicles.

 

L’Ajuntament enderrocarà ‘Cal Sesé’, un immoble que es troba en mal estat al carrer de Canyelles

L’Ajuntament enderrocarà ‘Cal Sesé’, un immoble que es troba en mal estat al carrer de Canyelles / Aj. Castellar

 


D’altra banda, aquesta setmana, han començat els treballs d’enjardinament de la rotonda de la carretera B-124 a l’alçada del polígon de Can Bages, que conté la inscripció amb les lletres de “Castellar del Vallès”:  “És la rotonda que dona la benvinguda al municipi i  quedarà una cosa molt vistosa”, ha opinat Leiva. Comptarà amb una plantació arbustiva autòctona sostenible i de manteniment fàcil que anirà combinada amb grava i tractament de praderia. Per  a la implantació inicial es muntarà un sistema de reg automàtic. A més s’instal·laran punts de llum que es connectaran a l’enllumenat públic.


Respecte al carrer de Barcelona, es renovarà el tram de vorera dreta (en sentit sud) del carrer de Barcelona, entre els carrers de Girona i de Can Serrador. Es renova el panot, que es troba molt malmès, sense modificar amplada de vorera i sense afectar l’espai d’aparcament.


Aquesta setmana comencen les obres de millora del sistema de clavegueram al carrer de les Fàbregues: l’actuació consisteix en la construcció d’un nou pou de registre per tal de descarregar el sistema en episodis de pluja intensa. Amb aquests treballs, que es complementaran amb una altra actuació a l’agost al Passeig, s’aconseguirà disminuir la quantitat d’aigua que s’acumula en ocasions a la cruïlla entre els carrers del Molí i Sant Feliu i evitarà que les tapes de registre de clavegueram es col·lapsin i saltin.


“Altres actuacions que tenim programades és la reforma de les parades d’autobús a les urbanitzacions,  que millorarà la seguretat de les parades d’autobús a les entrades dels Aire-Sols A-B i C i la renovació de la canalització de la xarxa general d’aigua potable al carrer de la Soledat”, explica Leiva. El regidor afegeix que la majoria de les actuacions estaran enllestides al setembre. “En tot cas, si alguna s’allargués més, seria totalment compatible amb l’activitat habitual”

Comparteix
M'agrada
Comentaris