Primer aniversari dels dijous pels presos polítics - R.G.
Primer aniversari dels dijous pels presos polítics
11/10/2018 Actualitat
Un any de dijous reivindicatius

L’ANC de Castellar commemora a la plaça d’El Mirador el primer aniversari de les concentracions setmanals per a l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

Cada dijous, des de fa un any, un grup de castellarencs es reuneix a la plaça d’El Mirador per demanar l’alliberament dels presos polítics del procés i la tornada a Catalunya dels exiliats. Tot plegat, arran d’una iniciativa que lidera l’ANC i que aquest dijous ha commemorat el seu primer aniversari. Així, la trobada d’aquest dijous ha tingut un caràcter més emotiu i reivindicatiu que mai. L’acte, que ha arrencat a partir de les 19.30 hores a la plaça d’EL Mirador, ha comptat amb la participació del grup Els Collons del Pare Rababa,  que ha interpretat tres cançons.

 

A més, l’actriu Dolors Ruiz ha llegit una colpidora carta de la filla de Jordi Sánchez, Clara Sánchez, dedicada al seu pare empresonat. La coordinadora de l’ANC, Trini Pérez, ha llegit una segona carta. Aquesta vegada, de la dona de Jordi Sánchez, Susana Barrera, escrita també per al seu marit que en uns dies complirà un any privat de llibertat.

 

D’altra banda, amb la voluntat de “no oblidar”, de “no defallir”, i de “fer-los més presents”, han pujat a l’escenari un castellarenc per cada pres polític i exiliat pel procés sobiranista, amb una fotografia de cadascun d’ells.

Finalment, durant l’acte, els assistents han dedicat un minut de silenci al punt de les 8 del vespre a les víctimes de les inundacions a les illes Balears, a Sant Llorenç. Com és habitual, el cant del Segadors ha tancat l’acte reivindicatiu.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris