09/07/2019 Actualitat
Tres castellarencs al nou Consell Comarcal

L’alcalde Ignasi Giménez opta a la reelecció com a president i entren a l'ens Josep Maria Calaf (ERC) i Marga Oncins (CUP)

Redacció

El Consell Comarcal del Vallès Occidental sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig tindrà tres representants castellarencs. Es tracta de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, pel PSC, que opta a la reelecció com a president del Consell Comarcal i que encapçala la candidatura de Progrés, Josep Maria Calaf d’ERC i Marga Oncins, de la CUP, que forma part de la coalició alternativa municipalista- AMUNT. El ple de constitució tindrà lloc divendres 19 de juliol a les dotze del migdia a l’Ajuntament de Sabadell. En aquesta sessió, a més de prendre possessió els consellers comarcals, s’escollirà la presidència de l’ens supramunicipal.


Com és tradició, l’acte de constitució del Consell Comarcal se celebra a les dues cocapitals del Vallès Occidental de manera alterna cada quatre anys. El juliol de 2015 es va celebrar a Terrassa i aquest any tindrà lloc a Sabadell. 


En total, prendran possessió 12 consellers del PSC, 10 d’ERC, 5 de Junts per Catalunya, 4 de Cs, 3 d’En Comú Guanyem, 2 de la CUP-Amunt, 2 de Tot per Terrassa i 1 del PP. A més de Giménez, Calaf i Oncins, Pau Castellví (Junts x Catalunya) i Matias de la Guardia (Ciutadans) són suplents designats. La Junta Electoral Provincial de Barcelona va certificar el passat 3 de juliol la proclamació dels membres electes i suplents del Consell.


DIPUTACIÓ DE BARCELONA
D’altra banda, s’han constituït els grups de la Diputació de Barcelona. A l’anterior mandat, el portaveu d’ERC de Castellar Rafa Homet va ser escollit i va desenvolupar el càrrec de diputat d’Educació, que no repetirà en aquesta ocasió. El regidor republicà sabadellenc Gabriel Fernández substituirà Homet com a diputat.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris