27/10/2021 Actualitat
Treballadors del sector públic convoquen vaga per aquest dijous

Professors, personal sanitari i de justícia, entre d’altres, protesten per la temporalitat en l’àmbit de les administracions

Diversos sindicats representatius de la funció pública volen denunciar amb aquesta protesta l’abús de temporalitat de bona part dels empleats a les diverses administracions. La crida a la vaga és per a professors i mestres, personal de l’administració de justícia, treballadors de residències, sanitaris i altres empleats públics, també de l’àmbit de l’administració local.  Els sindicats CCOO i UGT, en canvi, s’han desmarcat d’aquesta protesta.

 

Les mobilitzacions pretenen promoure canvis en el text legislatiu que s’està tramitant per reduir la temporalitat a les administracions i que, per aquests sindicats, pot esdevenir “l’ERO més gran de la història” i que és una situació que afecta a Catalunya als gairebé 100.000  treballadors interins que tenen les diverses administracions públiques.

 

Les previsions és que a Castellar la vaga es deixi notar a escoles i instituts de la vila –un dels sectors més mobilitzats en aquesta protesta- però també hi ha convocada vaga a les administracions locals. Per tant, tant els centres educatius com l’Ajuntament de Castellar tenen previstos uns serveis mínims per garantir l’obertura i funcionament de la seva activitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris