Dibuix d'un alumne del Joan Blanquer amb motiu del Dia de la Pau
Dibuix d'un alumne del Joan Blanquer amb motiu del Dia de la Pau
08/02/2019 Actualitat
Tots germans de les estrelles: Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

Article d'Àlex Morillo Gatell  (alumne de 6è del Joan Blanquer)

Àlex Morillo Gatell (alumne de 6è del Joan Blanquer)

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau és una celebració que es fa des de fa 55 anys cada 30 de gener, en honor a la mort de Mahatma Gandhi, símbol de la pau i la resistència pacífica. La idea va ser del mallorquí Llorenç Vidal Vidal el 1964. Actualment hi ha molts conflictes i guerres al món i és necessari fer accions per sensibilitzar els alumnes en l’actitud no-violenta i pacífica. Un exemple actual és la guerra de Síria, que provoca moltes morts i milers de refugiats. Els nens sirians no poden anar a l’escola i, per tant, no poden gaudir del dret a l’educació. Per això és important que tothom sigui conscient dels valors de la pau i la no-violència. La pau és molt més que l’absència de guerres. El missatge d’aquest dia és: “Amor universal, no-violència i pau. L’amor universal és millor que l’egoisme, la no-violència és millor que la violència la pau és millor que la guerra”.
Els nens i nenes de l’escola Joan Blanquer volem un món millor i per això celebrem aquest dia, el DENIP. I ho hem fet ballant i cantant una dansa tots plegats al pati, “La dansa dels amics”, també penjant uns cartells amb el missatge “Bateguem per la pau”, llegint un manifest escrit pels alumnes de 6è i fent la lectura del preciós poema “Podries” de Joana Raspall.
Ens unim a les accions de les escoles que celebren aquesta diada arreu del món amb el missatge de l’Himne del Dia Escolar de la No-violència i la Pau:
“Sense diferències de raça,/ De llengua ni pensar,/ En fraternal abraçada/  Unim-nos per cantar”. 
Per a un món sense guerres, per un món sense conflictes, per un món sense violència, per un món segur per als infants. Perquè tots som germans de les estrelles.

Comparteix
M'agrada
Comentaris