aula_1440x961
Un moment de la conferència de Martí Boada enregistrada per L'AULA
18/11/2020 Actualitat
Torna L’Aula, però en format virtual, o potser altre cop presencial

La darrera sessió va ser enregistrada en vídeo i va comptar amb el geògraf Martí Boada que va parlar de bolets i plantes tòxiques

L'AULA

L’Aula d’Extensió Universitària va tornar a reprendre el curs a principis d’octubre amb activitats presencials, complint amb totes les mesures de seguretat de l’època Covid-19. Malauradament només es van poder fer quatre conferències, la darrera el 27 de novembre amb la presència de la lingüista Carme Junyent. De totes formes, degut a la limitació d’aforament, cada dimarts s’enregistraven les conferències i es penjaven a la web perquè en poguessin gaudir els socis que no hi havien assistit.

 

 A partir d’aquesta data, amb l’Auditori tancat degut a l’estat d’alarma, L’Aula ha intentat seguir oferint als socis conferències i concerts virtuals del canal de  youtube , que durant aquestes últimes setmanes també s’han penjat a la web. Però a partir del dimarts 17 de novembre, la Junta ha decidit fer un pas endavant i cada setmana enregistrarà sense públic les xerrades programades, única i exclusivament pels socis de L’Aula , que lògicament també es penjaran a la web. Aquest format seguirà fins que es puguin reprendre les activitats presencials. En el moment de publicar aquest article es parla que a partir del dilluns 23 de novembre es podran reobrir teatres i auditoris amb el 50% de l’aforament, però no hi ha confirmació oficial. Si fos així, i l’Auditori de Castellar tornés a obrir les portes, el dimarts 24 hi podria haver conferència amb públic, però cal saber quina decisió pren d’Ajuntament al respecte.

 

La primera d’aquestes gravacions ha estat en Martí Boada, geògraf i especialista en medi ambient, i pioner d’una de les primeres experiències en educació ambiental a Catalunya. Boada és doctor en Ciències Ambientals per la UAB i també llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. Ha estat professor i investigador a la UAB, i també ha fet recerca a l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals),  on treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d'una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos. Actualment, Martí Boada és membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natural)  i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides. Precisament, aquesta darrera institució li concedí, a l'any 1995, el Premi Global 500, que li fou entregat personalment per Nelson Mandela. Martí Boada també treballa com a assessor científic de la UNESCO  en l'àmbit de conservació de les Reserves de la Biosfera.

 

La conferència que va ser enregistrada per L’Aula porta per títol “Coneixement del Medi: bolets i plantes tòxiques”, on el ponent va explicar que Catalunya és una veritable aula de natura  degut a la  biodiversitat excepcional que posseeix en espècies vegetals i en bolets. Però en canvi el coneixement que en té la majoria de la població és bastant pobre. Cada cop hi ha més gent amb formació universitària, i també més gent d’entorns urbans que accedeixen  al medi natural, però  hi ha un desconeixement altíssim de les espècies que conformen els ecosistemes, i per això cada any hi ha accidents degut a les plantes tòxiques i sobretot per la ingesta de bolets amb aspecte inofensiu però altament perillosos.

 

Recupera la xerrada íntegra en el següent podcast:

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris