A7309182_1440x961
La benedicció dels pans de Santa Quitèria, a Sant Feliu del Racó Quim Pascual
23/05/2022 Actualitat
Santa Quitèria torna a engrescar els veïns de Sant Feliu

La plaça de l'Església va tornar a acollir la benedicció dels pans, una botifarrada i ballarugues

Els veïns de Sant Feliu del Racó van tornar a celebrar la tradicional festa de Santa Quitèria, amb una botifarrada, música, una missa i la benedicció del pa. La celebració es va desenvolupar entre calidesa i bon ambient, a davant de l'església. La festa, que té una motivació religiosa i es concreta amb actes de caràcter civil, va començar el dissabte al vespre i es va allargar fins al diumenge al migdia. 

 

Dissabte a la tarda, els veïns es van posar en marxa per preparar el sopar popular, a base de botifarra, torrades, xoriço i begudes. La festa es va acabar allargant fins passada la matinada. "Santa Quitèria és la patrona del poble. Traiem la verge a la plaça i fem activitats perquè el poble convisqui i socialitzi. És una festa d'origen religiós que fa moltíssims anys que celebrem i ampliem amb ballarugues", explicava una de les organitzadores, Carme Montoya. 

 

Diumenge al matí, la benedicció dels pans de Santa Quitèria la va haver de fer mossèn Txema Cot, exrector de les esglésies de Sant Esteve i de Sant Feliu del Racó. Ho hauria d'haver fet el mossèn Artur Boardman, però va traspassar amb 59 anys el divendres. Des de l'organització van mostrar el seu condol. 

 

La plaça de l'Església, després dels actes religiosos, es va tornar a omplir de música, amb un aperitiu per acabar la festa. A davant, el Centre Feliuenc també es va omplir de veïns que van aprofitar per fer-hi el vermut. "Hem estat molt bé. Ahir al vespre vam ballar molt! I avui hem tornat a començar amb el vermut, després de la benedicció dels pans", comentava una de les veïnes, Elisabet Requena. 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris