L’alcalde, els regidors Creus i Leiva i la directora del Bonavista, observant la nova coberta del menjador
L’alcalde, els regidors Creus i Leiva i la directora del Bonavista, observant la nova coberta del menjador
10/07/2019 Actualitat
Posada a punt dels equipaments

Reformes a centres educatius i a diferents pavellons i a l’Espai Tolrà aprofitant  les vacances escolars 

Cristina Domene

Aprofitant l’aturada estiuenca que fan els centres educatius i altres equipaments esportius l’Ajuntament ha intensificat les obres de millora de diversos espais. “Són obres que es van aturar amb les eleccions i que les hem posat en marxa perquè estiguin totes enllestides, en la mesura del possible, per a l’inici de l’activitat escolar i les competicions esportives”, ha assegurat el regidor de Projectes Urbans, Pepe González. 
Durant dos mesos es treballarà en la renovació total de la coberta plana del gimnàs de l’escola Emili Carles-Tolrà, a fi d’evitar les filtracions pluvials. Amb la substitució de l’estructura d’acer, de les planxes de policarbonat i del vidre armat, se solucionaran les deficiències motivades per la degradació dels materials amb el pas del temps. El projecte també inclou la substitució de les finestres actuals, d’acer i vidre simple, per finestres d’alumini amb vidre amb cambra d’aire i finestres amb batents que s’accionaran amb motor donada l’altura. A l’interior del gimnàs se substituiran les lones existents del sostre per un cel ras de plaques fonoabsorbents. També es canviarà el paviment de la zona d’escales i grades i es sanejaran les parets verticals interiors afectades per humitats. A més, es renovarà l’escala exterior que permet accedir a la coberta i es millorarà la seguretat de la part exterior amb sistemes anticaigudes per quan s’hi hagin de fer treballs de manteniment. 


Un altre centre que es reformarà en part, serà l’escola Bonavista, concretament, la cuina. S’està ampliant la superfície total de la cuina i es renovaran el mobiliari i els electrodomèstics, que seran d’acer inoxidable. L’actuació inclou la renovació de les instal·lacions, del paviment i del cel ras. A més, s’ha aprofitat per reubicar el dipòsit d’aigua calenta en una dependència exterior. Aquests treballs completen les obres que ja es van realitzar al mes d’abril que van consistir en la substitució de la coberta del menjador del centre.


Equipaments esportius
Aquest estiu s’instal·laran cortines motoritzades als finestrals d’alumini de les tres façanes principals del Pavelló Dani Pedrosa. Amb aquesta actuació es pretén solucionar els problemes de radicació solar que existien a l’interior del pavelló. 


Pel que fa al Pavelló Puigverd, es renovaran tres acumuladors d’aigua calenta i es col·locarà un descalcificador per evitar l’estancament de calç a canonades, mecanismes i dipòsits i, d’aquesta manera, poder allargar la vida útil del sistema. El camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador també serà objecte de reformes, en aquest cas, d’una ampliació dels vestidors, a fi de poder donar un major servei al nombre elevat d’usuaris que utilitzen aquestes instal·lacions. La intervenció consistirà en la construcció de quatre vestidors nous, que s’afegiran als existents, en un espai que es troba al costat del bar i que actualment es destina a magatzem. “Aquestes obres s’allargaran una mica més, però és totalment compatible amb la competició esportiva”, ha especificat González.


Les obres de remodelació de l’Espai Tolrà encaren aquest estiu la recta final. D’una banda, han de finalitzar les millores acústiques que s’estan realitzant  al Recinte Firal de l’Espai Tolrà amb l’objectiu de reduir la reverberació. També s’ha substituït l’enllumenat al mateix recinte, a la Sala Blava i a l’espai esportiu, per un de més eficient. A més, es rebaixarà i es polirà  el paviment per millorar-ne l’acabat i permetre altres activitats esportives, i s’ha d’instal·lar un cortinatge nou al Recinte Firal per separar espais i millorar-ne l’acústica. 


I ja després de Festa Major es durà a terme una actuació als Jardins del Palau Tolrà amb l’objectiu d’obrir un 3r accés des del carrer de Sant Josep. L’actuació consistirà en el desmuntatge d’una edificació annexa al Palau Tolrà, on s’allotja un dipòsit de gasoil en desús, i en l’enderroc dels tancaments verticals, fet que permetrà la construcció d’una nova escala que connectarà amb el carrer de Sant Josep. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris