A.6Q2A8555_617x412
Algunes de les activitats han tingut assistències multitudinàries / Quim Pascual
13/09/2018 Actualitat
Ni Sabadell, ni el pont de la Diada poden amb la festa de Castellar

La vila viu, durant cinc dies, una Festa Major amb assistències multitudinàries 

 

Cristina Domene

La competència era gran i doble. D’una banda, la Festa Major de la cocapital vallesana i ciutat veïna, Sabadell. De l’altra, un pont de quatre dies. Però ho vam tenir clar i vam escollir. La Festa Major és sagrada pels castellarencs, per posar el punt i final a l’estiu i per començar el nou curs amb un regust dolç. 
Si en els darrers anys la programació, feta per les entitats i per l’Ajuntament, ja intentava organitzar propostes de tot tipus perquè cadascú trobes el seu espai, sembla que enguany la cosa ha estat més encertada que mai. 


El murmuri post festa deixa entreveure que, qui més qui menys, ha trobat activitats del seu gust. Esportives, musicals, de ball, infantils, d’enginy o per a gent gran. El regidor de Cultura, Aleix Canalís ha remarcat “que s’ha utilitzat una fórmula de programació que aposta sobretot per la diversitat de públics”. “Si a tot això, hi afegeixes una actitud cívica per part del veïnat i moltes ganes de participar, crec que podem parlar d’una Festa Major molt rodona, que ens permet iniciar amb força el nou curs després del període de vacances d’estiu”, afirma Canalís.

 

El Correfoc Infernal va tenir lloc dissabte al vespre / Quim Pascual

El Correfoc Infernal va tenir lloc dissabte al vespre / Quim Pascual

 


Especial menció es mereixen les actuacions musicals. A banda de la qualitat, l’ampli ventall d’estils de les propostes va satisfer els diferents públics i fans. El regidor ha destacat, entre d’altres, “les assistències al pregó d’El Mago Pop, els concerts de Mishima, Gertrudis, El Pot Petit i Hotel Cochambre, a més del Correlokals i la festa dels Amics dels 80, activitats que han superat amb escreix el miler d’espectadors cadascuna”. Canalís ha afegit que “no s’ha notat el cap de setmana llarg, amb el pont de la Diada, ni la coincidència amb la Festa Major de Sabadell, ja que la participació ha estat multitudinària a la majoria d’activitats”.


Així com l’any passat la pluja va fer la guitza més d’un dia, en aquesta edició, el temps ha permès dur a terme totes les activitats a l’espai programat a excepció del lliurament de la Medalla de la Vila a l’Institut Castellar, el passat dijous, 6 de setembre, que es va traslladar dels jardins del Palau Tolrà a l’Auditori a causa d’una tempesta.
El regidor de Cultura, Aleix Canalís, ha felicitat “totes les persones voluntàries, entitats i treballadors municipals que han fet possible sis dies de festa amb més de 100 activitats i unes assistències de públic molt altes”

 

Els Castellers de Castellar van viure una de les millors actuacions de la seva història / Quim Pascual

Els Castellers de Castellar van viure una de les millors actuacions de la seva història / Quim Pascual

 


No és no
La Festa Major d’enguany ha comptat amb un Punt Lila, tant a l’Espai Vilabarrakes com al Correlokals, on el punt era mòbil i anava fent el recorregut proposat per l’entitat organitzadora, Vilabarrakes. L’objectiu d’aquest espai d’informació i assessorament, promogut per la Coordinadora Feminista de Castellar del Vallès i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’entitat Vilabarrakes, era prevenir situacions de violència masclista i d’acompanyar a possibles víctimes d’agressions sexistes. 
Tant les 1.000 polseres amb el lema “Prou agressions. No és no” com els adhesius  amb el telèfon mòbil de la Policia Local es van exhaurir. 
Les voluntàries, identificades amb samarreta lila, anaven rotant durant les diferents nits. Des de l’organització han explicat que centenars de nois i noies han passat pel punt per informar-se i també han fet el joc de la piràmide de la violència. Es tractava de classificar en els apartats ‘Formes explícites’, ‘Formes Súbtils, ‘Visible’ i ‘Invisible’ diferents tipus d’agressions com ‘Control’, Anul·lació’, ‘Abús sexual’, ‘Amenaces’, ‘Humor sexista’ o ‘Menyspreu’. “Hi ha participat molta gent i el més curiós és que cadascú classifica les targetes de manera molt diferent. Ningú coincideix i això vol dir que cadascú té una percepció molt personal de la violència masclista”, va afirmar una de les voluntàries del Punt Lila, la darrera nit de Vilabarrakes. 

 

La festa dels més petits de casa

Si bé durant els cinc dies de Festa Major hi havia actes adreçats per gaudir en família, com El Pot Petit, la Fal·lera gegantera o el Correfoc infantil, hi ha un dia per excel·lència dedicat als més petits: la jornada de la infància. Una diada que enguany ha coincidit amb l’11 de setembre i que per tant, era festiu nacional. Aquest fet va facilitar que hi hagués més participants dels que visiten la plaça de la Fàbrica Nova normalment. A banda de l’esperat bany d’escuma, els infants van poder gaudir de circuits d’aventures, inflables, taller de circ, circuit de minicars  i de l’espectacle itinerant Tufff!. No van faltar les activitats del Rugbi Club, del Futbol Sala Castellar i l’Escola Trial Elbixu.

 

Una jove enlluernada pel Correfoc / Quim Pascual

Una jove enlluernada pel Correfoc / Quim Pascual

Comparteix
M'agrada
Comentaris