Revetlla al carrer Torras - CEDIDA
Revetlla al carrer Torras - CEDIDA
25/06/2019 Actualitat
Música, pirotècnia i gastronomia als carrers per viure la revetlla de Sant Joan

Després de l'arribada de la flama, els veïns de Castellar van comptar amb tres opcions multitudinàries per viure la festa

La pirotècnia i la coca sempre van acompanyades de molta gresca. I, d’entre totes les maneres de passar la revetlla en germanor, aquest diumenge passat moltes persones van optar per tres opcions: els sopars populars del Carrer Retir i del Torras i la Festa Major de Can Carner. Les tres celebracions veïnals, que es van allargar fins a la matinada, van aplegar centenars de persones.

 

Abans que caigués la nit i s’alcessin coets i copes de cava, però, hi ha una altra tradició que tampoc va faltar. La Flama de Canigó va arribar a l’Espai Tolrà i va acabar el seu recorregut a la plaça del Mirador, gràcies a diverses entitats: l’ANC, Ball de Gitanes, Castellers de Castellar, Club Atlètic Castellar, el CEC, la CAL i els Geganters. Aleshores, es va procedir a la lectura del manifest d’enguany, escrit per Carme Forcadell des de la presó. “Igual que la flama any rere any renova la unitat de la llengua catalana, nosaltres també any rere any renovem el nostre compromís amb la justícia, la pau i la llibertat. Que la flama ens il·lumini el camí, que esdevingui la nostra llum de futur i d’esperança, mantinguem-la sempre encesa com un símbol de democràcia, justícies i llibertat”, reivindica el text, que va ser llegit pel president del Centre Excursionista de Castellar, Rafel Serra.

 

I per tercer any consecutiu, després que es recuperés la tradició, a la plaça del Mirador es va acumular una pila d’objectes de fusta per engegar la foguera de Sant Joan a Castellar.

 

SOPAR POPULAR DEL RETIR

 

Per segon any, el carrer del Retir va tenir festa pròpia. I en aquesta edició va augmentar l’afluència, ja que no només van ser-hi veïns, sinó també familiars i amics d’altres carrers de Castellar. Per sopar, en total, es van vendre més de 150 botifarres. “Esperàvem ser menys, però es va anar apuntant gent i vam haver d’ampliar el sopar!”, resumeix Elisabet España, presidenta de l’Associació de Veïns El Pujalet, una entitat que es va constituir just abans de la celebració. Evidentment, al sopar, tampoc va faltar-hi la coca i el cava. “La idea és anar repetint, anar ampliant el nombre d’assistents”, afegeix.

 

La festa es va animar gràcies al karaoke, dinamitzat pel grup ‘Toca-me-la’, habituals mestres de cerimònia a les gresques castellarenques. Fins ben entrada la matinada, bona part dels veïns es van atrevir a interpretar cançons, i una versió va succeir una altra, sense vergonyes. Tot queda en família, amics i veïns.

 

IMG 20190625 WA0002

Actuació musical després del Sopar Popular del Retir - CEDIDA

 

SOPAR POPULAR AL CARRER TORRAS

 

Un dels atractius de la revetlla al carrer Torras van ser, sens dubte, les variades opcions gastronòmiques. A la brasa, hi havia l’opció d’escollir sardines, botifarres o costelles. I, per altra banda, fideuà o esqueixada. El sopar, que va atraure unes 180 persones, va comptar amb la col·laboració de la Posidònia i del Nigromante Gastro- Bar.

Àpats a banda, l’actuació de Joan Tena també va ser deliciosa. El carrer es va inundar de globus lluminosos per acompanyar l’artista, balancejats a la foscor. I, ja ben entrada la nit, els discjòqueis van acabar d’adobar la celebració, que va comptar amb més de 250 persones. “L’ambient va ser molt divertit! Des de joves fins a gent més gran, tothom donant-ho tot”, feia balanç Eira Giménez, de la Posidònia.

 

Actuació de Joan Tena al carrer Torras - CEDIT

 

FESTA MAJOR DE CAN CARNER

 

La revetlla més veterana, i multitudinària, de Castellar no perd pistonada. Enmig de la Festa Major, des de fa més d’una trentena d’anys, Can Carner també celebra el Sant Joan. I ho fa, sempre, ballant.

 

El dissabte, la celebració de la urbanització a arrencar amb el Ball Popular a càrrec del DJ R.C. L’endemà, la festa va continuar amb diverses activitats: petanca, una xocolatada, concursos Infantils, una exhibició dels Capgirats, un vermut i, per acabar, la revetlla, que va comptar amb l’orquestra Potoma. Unes 400 persones van viure la revetlla de Sant Joan a Can Carner, ambientada amb música cubana.

 

I el diumenge, encara sobrava energia. “El Holi va estar genial, va tenir molta afluència, i va venir un animador que ho va fer molt bé”, expressa Antonio Picón, president de l’Associació de Veïns de Can Carner. A més de la festa de coloraines, hi va haver bany d’escuma, un taller de rumbes i sevillanes, un sopar popular i, finalment, la cantada d’havaneres. Tot gràcies a l’esforç dels veïns, tal com admet l’Antonio: “La gent col·labora, fa pinya, i quan s’ha de muntar alguna cosa, sigui l’hora que sigui, ho fa. Ens coneixem des de fa molts anys, i la gent nova es va acoblant molt bé. Els haurem de deixar pas!”.  

 

 

holi

La festa Holi a Can Carner - CEDIDA

 

can carner

La revetlla de Can Carner va aplegar unes 400 persones - CEDIDA

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris