Marc Valldeperes i Vinyet Avellaneda, guardonats amb la Beca Oriol Papell
Marc Valldeperes i Vinyet Avellaneda, guardonats amb la Beca Oriol Papell 
14/04/2018 Actualitat
Marc Valldeperes i Vinyet Avellaneda, guanyadors de la beca Oriol Papell

ERC Castellar va fer entrega d'aquest guardó als dos estudiants, a més de lliurar el Premi als Valors Republicans

La secció local d'ERC va fer entrega de la 3a edició de la beca d'estudis Oriol Papell als castellarencs Vinyet Avellaneda i Marc Valldeperes. En el mateix acte celebrat al Mirador, els republicans també van dedicar el premi als Valors Republicans, que se celebra des del 2008, a tota la gent que va fer possible l'1 d'Octubre. Dues cadires van quedar buides per denunciar l'empresonament de Carme Forcadell, que havia confirmat l'assistència abans de ser privada de llibertat, i d'Oriol Junqueras, president del partit.

 

Rafa Homet, portaveu d'ERC Castellar, va recordar que la beca d'estudis que atorga el partit, que sorgeix del sou dels regidors locals, es lliura en memòria i honor del castellarenc Oriol Papell (1983-2014), militant i activista del partit, implicat en diferents associacions i en l'organització d'actes de caràcter cultural i nacional. "Un referent que, a través del somriure, ens va encomanar aquesta bestiesa de posar-nos al capdavant de la política", va explicar Homet sobre el que fou regidor republicà a la vila, del 2007 al 2011. La diputada Rut Ribas, diputada al Parlament i compromesa amb les joventuts del partit, va ser present a l'acte i va lloar el valor de la beca, ja que considera "el sistema educatiu com una de les principals lluites perquè els joves puguin avançar".

 

Sara Tabel, guanyadora de la beca d'estudis de l'edició de l'any passat, simbòlicament va fer l'entrega del premi a Marc Valldeperes i Vinyet Avellaneda. El jurat, format per Gisela Pou, Albert Cornet, Lluís Font, Lluís Papell i Sílvia Nicolàs, va decidir repartir el guardó entre dos estudiants, que és una dotació econòmica de 2.500 euros. D'entre els candidats, i després de realitzar entrevistes, aquests dos joves foren els seleccionats, encara que, tal com va concloure el jurat, "la gran qualitat dels currículums cada any ho posa més difícil". Valldeperes va agrair l'oportunitat de seguir estudiant i l'ajuda per complir un dels projectes de vida. "Esperem aprofitar-ho molt", va reblar Vinyet Avellaneda.

 

 

PREMI ALS VALORS REPUBLICANS

L'edició del premi als Valors Republicans, que se celebra des del 2008 entorn del 14 d'abril, va ser per a "tota la gent que va fer possible el referèndum de l'1 d'Octubre". Oriol Martori, president de la secció local d'ERC, va reconèixer que, enguany, "va ser molt fàcil posar-se d'acord per atorgar el guardó".

 

A l'acte es va reflexionar sobre el que va suposar la data del referèndum independentista: "és un dia que sembla que quedi molt lluny, però només fa 6 mesos que va passar, i d'alguna manera va canviar les nostres vides". Un dels testimonis que va exercir el seu vot, va reflexionar sobre el que va suposar l'1-O: "va suposar una pila de vivències. També són records molt durs, però que van quedar compensats". I va afegir: "em quedo amb l'esperit que es va crear i que no podem perdre. Vam demostrar que tenim una fórmula, un model d'èxit, per continuar endavant".

Comparteix
M'agrada
Comentaris