bona 13_617x412
Foto de família de l'entrega de la 4rta Beca Oriol Papell - R.G.
08/05/2019 Actualitat
Lluís Foreman i Amílcar Villalba guanyen la 4a Beca Oriol Papell

L’ajut per als estudis que promou ERC està dotat de 2.500 euros

R.Gómez

Lluís Foreman i Amílcar Villalba són els dos joves guanyadors de la 4rta Beca Oriol Papell. El pati de la Biblioteca Municipal va acollir dimarts passat l'entrega de la beca d'estudis, un acte que va comptar amb bona part de l'executiva d'ERC Castellar, els membres del jurat, familiars d'Oriol Papell, i amb la presidenta del Consell Escolar de Catalunya, Anna Simó.


En el cas de l'Amílcar, de 17 anys, va demanar l'ajut per poder cursar un grau de Pedagogia. Ara estudia 2n de Batxillerat a l'Institut Puig de la Creu i es prepara per examinar-se a la selectivitat. "Tinc molt clar que vull estudiar quelcom que em permeti ajudar la gent", va explicar Villalba. Per la seva banda, Lluís Foreman va venir des de Pisa per recollir la beca. El castellarenc, de 24 anys, és enginyer aeronàutic, i actualment està estudiant un màster d'enginyeria espacial a Itàlia . "Aprofitaré la beca per acabar aquests estudis, i per desenvolupar determinades tecnologies per a Catalunya relacionades amb l'enginyeria espacial, per exemple, propulsió espacial", va detallar Foreman.

 

 

Lluís Foreman i Amílcar Villalba, guanyadors de la 4a Beca Oriol Papell - R.G.

Lluís Foreman i Amílcar Villalba, guanyadors de la 4a Beca Oriol Papell - R.G.

 

Val a dir que la beca, dotada de 2.500 euros, s'ha finançat amb l'assignació dels regidors d'ERC al govern local. "Volem estimular la perseverança i el coneixement dels joves. És una beca en què hi cap tothom. Enguany la beca es partirà en dos", va concretar el regidor d'ERC Castellar Josep Maria Calaf.


Finalment, la presidenta del Consell Escolar, Anna Simó, va valorar molt positivament la beca "perquè premia el talent i l'esforç, i dona suport als joves perquè continuïn els seus estudis". "La beca representa tancar el cercle d'allò pel que lluitava l'Oriol, una societat més justa on una educació de qualitat és el centre", va concloure Simó.

Comparteix
M'agrada
Comentaris